FOTO Opt medalii pentru echipa naţională de karate la Cupa Mondială Bosfor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a obţinut o medalie de aur, trei de argint şi patru de bronz la Cupa Mondială Bosfor, competiţie ce precede Campionatul European de Karate.

Absent din 2005 de la acest eveniment, lotul naţional al Federaţiei Române de Karate a revenit la Istanbul cu mult succes. Dacă din 1990 şi pînă în 2005, sportivii români au câştigat doar două medalii, participarea românească la actuala ediţie a Cupei Mondiale Bosfor a însemnat obţinerea a nu mai puţin de opt medalii, 1 aur, 3 argint şi 4 bronz! Mai mult, este pentru prima dată cînd Federaţia Română de Karate deplasează o echipă de cinci arbitri, care au condus zeci de finale.

Cupa Mondială Bosfor precede viitorul Campionat European de Karate Interstiluri de la Budapesta. La startul competiţiei s-au strâns campioni mondiali şi europeni din ţări cu mare tradiţie în karate precum Italia, Turcia, Arabia Saudită, Ungaria şi altele.

“Avem motive de mândrie şi recunosc că sunt mulţumit S-au realizat foarte multe în Federaţia noastră într-un timp scurt şi iată că roadele apar în fiecare competiţie la care participăm. Drumul bun pe care ne aflăm după schimbările din ianuarie se perfectează permanent, însă mai avem mult de muncă până când karate-ul din România va fi o prezenţă obişnuită în topul WKF”, a declarat la întoarcerea din Turcia preşedintele Federaţiei Române de Karate, Lucian Băroiu.

Medaliaţii României la Cupa Mondială Bosfor sunt următorii: Cristian Mihalache (aur), Bianca Ciocoiu (argint), Paul Popa (argint), Raul Feier (argint), Mariana Mihalea (bronz), Ştefania Sandu (bronz), Alina Mitran (bronz) şi Robert Chiriac (bronz).
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite