Oficial! Simona Halep intră la loc de cinste în istoria tenisului. Performanţă uriaşă realizată de jucătoarea noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO AFP
Simona Halep FOTO AFP

Simona Halep intră la loc de cinste în istoria feminină a tenisului feminin, în ciuda eliminării de la Turneul Campioanelor.

În semifinalele Turneului Campioanelor, Caroline Wozniacki a învins-o cu scorul de 7-6, 6-3 pe Karolina Pliskova, la capătul unui meci care a durat o oră şi 56 de minute.

Această victorie a lui Wozniacki îi asigură Simonei Halep locul 1 mondial pănă la finalul anului. Simona va deveni abia a 13-a jucătoare din istorie care reuşeşte să termine anul pe primul loc în lume în WTA. Performanţă uriaşă, având în vedere că ierarhia s-a introdus în 1975, adică acum 42 de ani!  Înainte de Simona Halep, au mai terminat pe locul 1 Steffi Graf, Martina Navratilova, Chris Evert, Serena Williams, Lindsay Davenport, Martina Hingis, Justine Henin, Caroline Wozniacki, Jelena Jankovici şi Anqelique Kerber.

În acest moment, Simona Halep, cu cele 196 de săptămâni de prezenţă consecutivă în Top 10 are cea mai lungă serie în top dintre ocupantele primelor 10 locuri. Ea a intrat prima oară între cele mai valoroase 10 jucătoare ale lumii în 24 ianuarie 2014 şi nu a mai ieşit niciodată de acolo. În Top 5 WTA a intrat prima dată în primăvara anului 2014 şi de atunci a ieşit doar 9 săptămâni dintre primele 5 jucătoare ale lumii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite