O lună până la JO de la Rio. Autorităţile din Brazilia asigură că pericolul infectării cu virusul Zika este inexistent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pănă la debutul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro mai este o lună, şi cea mai mare temere este a pericolului infectării cu virului Zika.

Mai mulţi sportivi de top, între care şi Simona Halep, au declarat că nu sunt siguri că-şi pot asuma riscul de a merge la Rio. Ambasadorul Braziliei în România susţine însă că nu există niciun pericol de îmbolnăvire. 

"În ultimele săptămâni s-a vorbit în întreaga lume despre posibilitatea unor îmbolnăviri cu boli tropicale în timpul competiţiei. Putem garanta, precum a făcut-o şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, că riscul de apariţie a cazurilor de infectare cu virusul Zika este practic inexistent în timpul Jocurilor Olimpice. În emisfera sudică, iarna există indici foarte scăzuţi de boli transmise prin Aedes Aegypti. Cazurile de Zika au scăzut dramatic în ultimele săptămâni în Brazilia şi în Rio de Janeiro. Aş dori să amintesc că la Campionatul Mondial de Fotbal din 2014, când 1,4 milioane de vizitatori străini au venit în Brazilia, de asemenea, a fost pronosticată o epidemie, care nu a mai avut loc niciodată", a precizat, într-o scrisoare deschisă adresat "Adevărul", ambasadorul Braziliei la Bucureşti, Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite