O cină cu Ion Ţiriac

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac, cel mai bogat fost sportiv din lume, cu o avere de două ori mai mare decât a lui Michael Jordan şi de patru ori mai mare decât a lui Tiger Woods, adoră să stea la şuete, indiferent că e vorba de Bucureşti, Monte Carlo, Nairobi sau Miami.

Aşa s-a întâmplat şi sâmbăta trecută, la finalul primei zile a meciului de Fed Cup dintre România şi Spania. “Viva Club”, un local cochet din Galaţi, i-a găzduit, la o agapă, pe miliardarul Ion Ţiriac, pe milionarul Aurel Munteanu, fost fotbalist la Sportul Studenţesc, şi pe Marius Vecerdea, antrenorul de tenis al preşedintelui Klaus Iohannis. La masă au fost prezenţi şi câţiva jurnalişti, precum şi Stere Halep, tatăl Simonei, Dumitru Hărădău, directorul “BRD Năstase Ţiriac Trophy”, George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, şi o doamnă blondă de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Sensibil la frumos


Fostul tenisman s-a simţit bine la cină. Fotografie făcută cu telefonul mobil de un client al restaurantului

Fostul tenisman s-a simţit bine la cină. Fotografie făcută cu telefonul mobil de un client al restaurantului

Faimosul mustăcios, în vârstă de 75 de ani, a fascinat asistenţa cu poveştile despre business şi despre întâlnirile cu greii planetei (întâmplări care nu vor fi relatate aici, dat fiind caracterul privat al întrunirii), în vreme ce bodyguarzii săi – băieţi bine crescuţi, şi la propriu, şi la figurat – patrulau afară şi pe holuri, atenţi la orice mişcare suspectă. Ţiri a băut Coca-Cola Zero, după cum au relatat martorii, iar dacă opta pentru vin, şi-l turna singur în pahar. Dincolo de lecţii despre viaţă, magnatul a predat asistenţei, gratis, şi un curs de aristocraţie. La un moment dat, doamna de la MTS s-a ridicat de la masă şi a plecat, iar Ţiriac a fost instantaneu în picioare, cu politeţea sa princiară care funcţionează, nu de puţine ori, ca armă de seducţie.

Ce trebuie să corecteze Simona

Nici observaţiile de fineţe despre tenis n-au lipsit. “După ce serveşte, Simona ţopăie pe un picior, apoi pe celălalt. În tenisul modern, după serviciu, se ţopăie pe ambele picioare, pentru că altfel se pierde timing-ul”, a conchis fostul jucător, care a câştigat, de-a lungul carierei, 166 de partide la simplu şi 293 la dublu.

La finalul cinei, omul de afaceri le-a făcut o confesiune cu aromă de compliment celor prezenţi: ”Dragilor, a fost o plăcere. Trebuie să vă mărturisesc că a fost cea mai frumoasă seară din ultimii 20 de ani cu pantalonii pe mine!”. Apoi s-a înclinat şi a plecat la culcare. A doua zi, la 9.00 dimineaţă punct, miliardarul era în sală pentru a urmări antrenamentul Simonei Halep.


Ţiri conduce, deopotrivă, afaceri, avioane cu reacţie şi maşini de catalog FOTO Sever Gheorghe

tiriac la volan

Acest text a fost publicat şi pe blogul alinpaicu.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite