Mureşan a izbucnit după scandalul accidentării lui Rusescu: „Dacă eu eram lovit, atunci nu s-ar fi scris nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul celor de la ASA Târgu-Mureş a vorbit, în premieră, despre un scenariu trist: în presa românească, Steaua şi jucătorii ei au parte de un tratament preferenţial.

Succesiune bizară de evenimente după ce Gabi Mureşan l-a accidentat grav pe Raul Rusescu în partida ASA Târgu-Mureş – Steaua, scor 1-0.

Imediat după meci, oficialii roş-albaştrilor s-au folosit de legăturile pe care le au cu diferite posturi de televiziune, dar şi ziare şi au vorbit mai multe zile la rând, pe un ton extrem de agresiv, despre incidentul care l-a scos din circuit pe Rusescu până în retur.

Valul provocat de stelişti a dat roade, Comisia de Disciplină FRF l-a suspendat pe Mureşan pentru 16 etape, iar cazul s-a încheiat, ieşind inclusiv din atenţia mass-media. Asta până când, printr-o decizie aberantă, Comisia de Recurs FRF a şters complet verdictul dat de Comisia de Disciplină, iertându-l pe Mureşan!

Brusc, în ziare au început să fie publicate, din nou, materiale despre suferinţa lui Rusescu. Astfel, s-a redeschis un caz ce părea uitat şi rezolvat. Mai mult, Rusescu a anunţat că îl va da în judecată pe Mureşan, în civil, deşi nu făcuse astfel de declaraţii după ce adversarul său a fost suspendat, într-o fază, pentru 16 etape.

Văzând ce amploare a luat cazul, Gabi Mureşan şi-a expus punctul de vedere la sport.ro.

Ce a spus?

„Sunt sigur că dacă eram eu cel lovit nu se mai scria nimic despre asta. N-a fost nici cea mai mică intenţie să-l lovesc pe Rusescu. Dar acum ce să fac? Dacă ar fi să dau timpul înapoi, n-aş mai fi sărit la mingea aia şi cu asta s-ar fi terminat totul. M-am uitat şi eu la reluări şi se vede urât. Arbitrul Istvan Kovacs nu m-ar fi iertat dacă ar fi văzut intenţie şi duritatea loviturii“, a explicat mijlocaşul de 32 de ani.

El a spus că a încercat să ia legătura cu Rusescu, însă acesta nu i-a răspuns. „I-am dat un SMS imediat după şi l-am şi sunat a doua sau a treia zi, dar nu mi-a răspuns. Am înţeles de la apropiaţi că ar fi supărat pe mine şi că nu vrea să vorbească cu mine. Că n-are nimic cu mine, dar e supărat pe mine. I-am scris în SMS că îl ajut cu ce are nevoie. Nu mi-a răspuns. Dacă se va ajunge la instanţe civile, eu ce pot să fac decât să mă apăr? Nu pot să fac altceva. Dar încă o dată îmi cer scuze“, a continuat Mureşan.

El a oferit drept exemplu incidentul din timpul amicalului România – Danemarca, atunci când la o săritură Sânmărtean i-a rupt dinţii adversarului său.

„Să fim sinceri, ce, Sânmărtean a vrut să lovească? N-a vrut, a fost un contact, dar sunt sigur că nici el n-a vrut să lovească. Nici la Sânmărtean arbitrul n-a dat roşu. Vor mai fi accidentări din astea o grămadă“, a încheiat Mureşan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite