Mircea Lucescu o „urechează“ pe Halep: de ce crede că Simona a ales o strategie greşită la Turneul Campioanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Tehnicianul celor de la Şahtior Doneţk a fost profund dezamăgit de faptul că jucătoarea numărul 3 din lume a ratat şansa de a cuceri trofeul, la Singapore.

Turneul Campioanelor s-a încheiat de câteva săptămâni, însă faptul că Simona Halep n-a pierdut, în mod strategic, ultimul ei joc din grupă, pentru a o elimina pe Serena Williams continuă să fie un subiect de dezbatere.

Înainte de confruntarea cu Ana Ivanovici, Halep avea asigurată prima poziţie în Grupa Roşie şi, dacă ar fi cedat în două seturi cu Ivanovici, atunci sârboaica ar fi însoţit-o în semifinale, iar Serena Williams ar fi plecat acasă. Halep a refuzat însă să păteze imaginea sportului alb, s-a luptat admirabil, dar a pierdut în trei seturi.

Rezultatul a calificat-o pe Serena Williams în semifinale, iar, ulterior, liderul mondial a şi câştigat turneul, zdrobind-o pe Halep în finală: 6-3, 6-0.

Mircea Lucescu a fost printre cei care au suferit în faţa televizorului pentru înfrângerea Simonei în faţa unei adversare de care ar fi putut scăpa pe mâna ei.

Ce a spus?

„Ca profesionist, Halep a greşit că nu i-a cedat meciul lui Ana Ivanovici, atunci când a avut şansa să scape de Serena Williams. Dar ca sportiv, nu! Halep ar fi câştigat, fără probleme, finala Turneului Campioanelor, fără Serena în competiţie. Oricum, Simona e o fată incredibilă. Atitudinea ei e senzaţională, poate fi un exemplu pentru toţi sportivii noştri. Va veni momentul când toată lumea va aştepta numai victorii de la ea“, a declarat „Il Luce“ la Look TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite