Messi "muşcă" din granzii Spaniei. Care sunt marile echipe în poarta cărora a înscris cele mai multe goluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leo Messi
Leo Messi

Argentinianul a ajuns la 400 de goluri sub tricoul Barcelonei, iar formaţiile împotriva cărora a marcat de cele mai multe ori sunt trei dintre echipele de top ale Spaniei.

În vârstă de 27 de ani, Messi a reuşit să ajungă la borna 400 în doar 471 de meciuri oficiale pentru Barcelona. Este o cifră fabuloasă, care îl face pe argentinian poseor al unui record care greu va fi egalat. De fapt, întreaga carieră a lui Messi este legată de recorduri care cad unul după celălalt, Leo deţinând 52 de recorduri personale, sub tricoul Barcelonei şi al Argentinei.
Meesi  amrcat primul gol pentru Barca în 2005, pe Nou Camp într-un meci cu Albacete. De la acea reuşită şi până la golul din prelungirile meciului cu Valencia, de duminica trecută, s-au adunat 398 de alte reuşite. Interesant este că, spre deosebire de alţi golgheteri din diverse colţuri ale lumii, Messi  a înscris de cele mai multe ori contra formaţiilor de top din Spania.
Primele în ierarhia preferinţelor lui sunt Atletico Madrid şi Sevilla, adică echipa campioană a Spaniei şi deţinătoarea Ligii Europa, urmate îndeaproape de marea rivală Real Madrid, care a câştigat anul trecut Liga Campionilor. Dintre echipele din alte ţări, Messi a marcat de cele mai multe ori în poarta celor de la AC Milan, echipa italiană fiind ţinta lui favorită. 
Statistica celor 400 de goluri marcate de Messi arată că 278 de goluri au fost înscrise în campionat, 75 în Liga Campionilor, 32 în Cupa Spaniei, 10 în Supercupa Spaniei, 4 la Campionatul Mondial al Cluburilor şi unul în Supercupa Europei.

messi

46 de goluri a marcat Messi în acest sezon pentru Barcelona în toate competiţiile, în 46 de meciuri


Ronaldo are 302 goluri
Dacă Messi a atins borna 400, rivalul Cristiano Ronaldo abia a trecut de 300, dar trebuie menţionat că portughezul a avut cinci ani mai puţini la dispoziţie, el venind la Real în 2009, în vreme ce Messi joacă pentru Barca din 2004. CR 7 a punctat de 302 ori în tricoul Realului şi are preferinţe similiare cu ale argentinianului. Ronaldo a dar cele mai multe goluri în disputele cu Sevilla (18) şi Atletico Madrid (15), iar în poarta Barcelonei  a punctat tot de 15 ori.  Ronaldo a dat 302 goluri în 292 partide şi în scurt timp îl va depăşi în clasamentul golgheterilor Realului pe legendarul Alfredo Di Stefano (307 goluri), urmând ca probabil în sezonul viitor să-l ajungă şi pe liderul ierarhiei, Raul Gonzales (323 de goluri). 216 goluri dintre cele înscrise de Ronaldo au fost în campionatul Spaniei.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite