Lucescu va bifa cel mai slab sezon din ultimii cinci ani: doi români au pus umărul la eşecul lui „Il Luce“ cu Şahtior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 69 de ani a ajuns, la Doneţk, în mai 2004, iar de atunci a cucerit 20 de trofee cu „minerii“, inclusiv cinci titluri consecutive, între 2010 şi 2014. Dominarea echipei sale se apropie însă de final.

Conflictul din Ucraina a gonit Şahtior din Doneţk, echipa fiind nevoită să joace, în acest sezon, la Lvov. Rămasă fără avantajul terenului propriu şi cu jucătorii străini speriaţi de situaţia tensionată din Ucraina, echipa lui Mircea Lucescu traversează un sezon extrem de slab.

A fost eliminată din optimile Ligii Campionilor, după un 0-7 în două manşe cu Bayern Munchen, iar pe plan intern e ca şi învinsă de rivala Dinamo Kiev în lupta pentru titlu. Luni, Şahtior n-a izbutit decât un 0-0, în deplasare, cu Volyn Lutsk (locul 8 din 14), grupare la care românii Eric Bicfalvi şi Florin Matei au fost titulari.

Acest semieşec pentru Şahtior a fost coroborat cu succesul celor de la Dinamo Kiev, 6-0 cu Zakarpattia Uzhhorod. Drept urmare, liderul Dinamo Kiev a ajuns la 56 de puncte, în timp ce trupa lui „Il Luce“ e doar pe trei, cu 49 de puncte. Dnipro e pe doi cu 50 de puncte. Mai sunt doar patru etape de disputat din campionatul Ucrainei.

Singura consolare pentru Mircea Lucescu, în acest sezon, ar putea fi câştigarea Cupei. Şahtior e la un pas de finală, după ce în turul semifinalelor s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Dnipro. Returul e programat pentru 20 mai. În cealaltă semifinală, turul dintre Olimpic Doneţk şi Dinamo Kiev s-a terminat 0-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite