Iordănescu pregăteşte o decizie revoltătoare: mama unui jucător de naţională l-a dat de gol pe selecţioner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei săptămâni înainte de startul Euro 2016, prima reprezentativă e lovită de scandal după scandal. Mai întâi, a fost demiterea staffului medical, iar acum tricolorii pot merge la Campionatul European fără cel mai bun fotbalist din campionatul intern.

Vorbim despre Denis Alibec, vârful care a adunat 16 goluri şi 7 pase decisive în această ediţie a Ligii I, contribuind la câştigarea titlului de către Astra Giurgiu.

Numai că, în ciuda prestaţiilor sale foarte bune, Alibec n-a fost niciodată pe placul lui Anghel Iordănescu. După ce l-a făcut „gras“, selecţionerul a fost oarecum nevoit să-l cheme pe vedeta Astrei în lotul lărgit, fiind conştient că opinia publică îl cere pe atacant la Euro 2016. Acum însă, „Generalul“ pare că a demarat operaţiunea prin care speră să-l taie pe Alibec din lotul final pentru Campionatul European.

Şumudică: „M-a sunat aproape plângând“

Concret, în ultima parte din play-off, Alibec a suferit o accidentare la mână, însă a continuat să joace cu mâna bandajată pentru giurgiuveni, fără ca prestaţiile sale să aibă de suferit.

Iordănescu s-a legat însă de această problemă şi i-a dat de înţeles jucătorului că riscă să fie lăsat acasă. Această situaţie a fost confirmată de tehnicianul Astrei, Marius Şumudică, pentru Dolce Sport.

„În momentul în care s-a accidentat la un meci pe Arena Naţională, a căzut şi l-a călcat un jucător pe mână. Am consultat un doctor şi am stabilit că poate să joace cu un bandaj până după Euro. Am fost la unul dintre cei mai buni chirurgi, care ne-a spus acelaşi lucru, că încet, încet fractura se va vindeca şi că n-are rost să rateze Euro. A tras din răsputeri şi a jucat cu dureri pentru a fi convocat. O operaţie l-ar scoate din calcule pentru Campionatul European, cel mai probabil. Eu am vorbit cu Denis şi domnul Iordănescu i-a spus că el nu poate să rişte. Eu ma uit la Vardy, care are o fractură la încheietura mâinii şi joacă bine mersi. Iordănescu i-a transmis că, dacă va lipsi mai mult de 3-4 zile după operaţie de la antrenamente, va lipsi de la Euro. Alibec m-a sunat aproape plângând. Eu cred că e o decizie cam hazardată. Cred că domnul Iordănescu ar trebui să se uite bine la ce a făcut Denis şi să-l ia la echipa naţională. L-au lăsat pe el să decidă, Denis a zis că nu se va opera“, a declarat Şumudică.

Mama lui Denis: „Nu va fi oprit în lotul pentru Euro“

Modul în care e tratat fiul său de stafful naţionalei a revoltat-o pe Emilia Stroe, mama fotbalistului de la Astra.

Aceasta a spus că din ce simte, băiatul său va fi lăsat acasă de Anghel Iordănescu. „Trăiesc un coşmar de câteva zile, iar Denis e complet bulversat! Nu vreau să atac pe nimeni, doar îmi exprim nişte nedumeriri pe care le am în acest moment. Se ştia de o lună de zile despre situaţia lui Denis, a primit OK de la trei medici de specialitate pentru a putea juca până după Euro cu această problemă la mână şi acum, brusc, cu o zi înainte de plecarea în Italia, ni se spune că Denis ar trebui să se opereze! Inclusiv Iordănescu a ştiut de la bun început despre situaţia lui. Denis n-a făcut nimic de capul lui, ci îndrumat în permanenţă de medici. A jucat cu inflirtaţii, a avut nişte dureri groaznice, dar a vrut să tragă de el, tocmai ca să ajungă la Euro. E o aberaţie să-i spui cu o zi înainte de plecarea în Italia că ar trebui să se opereze! Sentimentul meu e că, indiferent cum va fi tratată această situaţie, Denis nu va fi oprit în lotul pentru Euro! Să dea Dumnezeu, însă, să mă însel! Ar fi o mare lovitură pentru el să fie lăsat acasă din cauza acestei accidentări de la mână“, a spus mama jucătorului pentru gsp.ro.

Noul doctor al naţionalei îi contrazice pe toţi ceilalţi medici

Chiar dacă mai mulţi medici i-au confirmat lui Alibec faptul că poate juca, dacă are mâna bandajată, ceea ce, de altfel, atacantul a şi făcut pentru Astra, noul doctor al naţionalei e cel care a provocat acest scandal.

„Alibec are o fractură de bază a metacarpianului patru de la mâna stângă, de patru săptămâni. S-a optat până acum pentru tratament, fără operaţie. Din păcate, fractura nu arată semne de vindecare. Sunt semne de deplasare pregnantă de os, care împinge de sub piele. Jucătorul acuză dureri. Indicaţia noastră a fost aceea a unei intervenţii chirurgicale imediate. Asta ar însemna ca Alibec să piardă câteva antrenamente şi posibil primul meci din turneul de pregătire din Italia (n.r. - cu RD Congo, 25 mai). Sigur, asta n-ar fi ideal pentru nimeni, dar ar fi varianta mai puţin riscantă pentru el şi pentru siguranţa lotului. Oricând poate cădea pe mână, iar situaţia se poate agrava“, a afirmat Laurenţiu Oproiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite