Ungurii s-au întors cu spatele la imnul României şi au scandat „ţiganii“. Cum au răspuns handbalistele lui Tadici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională a obţinut o victorie de senzaţie la Campionatul Mondial în faţa Ungariei. Din păcate, la fel ca înaintea meciului de fotbal din luna septembrie, suporterii maghiari au avut un comportament indecent.

Într-un moment în care puţini oameni le dădeau şanse, handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici au furnizat o mare surpriză, învingând Ungaria, scor 21-17, în al patrulea meci de la Campionatul Mondial din Serbia. Rezultatul a fost cu atât mai preţios cu cât unguroaicele au condus în cea mai mare parte a jocului. 

Chiar dacă a fost un meci de handbal feminin, unde se presupune că există un altfel de public decât cel de pe stadioanele de fotbal, din nou, ungurii s-au comportat jalnic. De altfel, atmosfera din tribune l-a indignat şi pe preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu.

Ce a spus?

„Mă bucur că le-am putut oferi fanilor noştri prezenţi la meci această victorie, mai ales că au avut o concurenţă neloială din partea suporterilor adversarei. S-au întâmplat lucruri urâte pe care la fotbal le-am văzut, dar la handbal nu. La imnul nostru s-au întors cu spatele şi i-au făcut ţigani pe toţi românii de-acolo“, a povestit Gaţu la Dolce Sport.

Incidente mult mai grave s-au produs, în luna septembrie, la Bucureşti, atunci când huliganii maghiari au devastat Centrul Vechi, înaintea partidei România – Ungaria din preliminariile Mondialului din 2014.

HANDBAL: galeria maghiară s-a întors cu spatele la intonarea imnului României şi au scandat „ţiganii“

 Bucurie fără margini pentru românce

 Rivalitatea cu echipa maghiară, dar şi comportamentul indecent al ungurilor le-au făcut pe fetele lui Tadici să savureze şi mai mult victoria de joi seară. La finalul meciului, ele s-au dezlănţuit pe parchet, dansând pe o melodie românească, în timp ce salutau tribunele.

Handbalistele românce sărbătoresc victoria împotriva Ungariei

CITEŞTE ŞI

*Victoria cu Ungaria a fost frumoasă, dar poate fi inutilă: toate calculele calificării într-o grupă în care nimic nu e decis

*Cehia stă între România şi un adversar accesibil în „optimile“ Mondialului: ce a făcut până acum trupa cu care ne vom duela vineri seară în Serbia

*Cum a posibilă victoria cu Ungaria: Valentina Elisei a dezvăluit un moment emoţionant care a avut loc, atunci când fetele au ieşit la încălzire

*Şi fotbaliştii s-au bucurat pentru handbaliste: mesajul lui Marica după victoria superbă cu Ungaria

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite