Halep, învinsă la US Open după un meci plin de nervi: Svitolina a bătut-o la fel, în ambele seturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Semifinala atinsă de Simona Halep (29 de ani, 13 WTA), la New York, în 2015, rămâne rezultatul ei cel mai bun în 11 participări, la Flushing Meadows. Acum, ea a părăsit ultimul Grand Slam al anului, în optimi.

Una dintre cele mai importante rivalităţi din elita tenisului feminin şi-a consumat al 9-lea episod, la New York. Care a pornit de la scorul de 5-3 pentru Svitolina. Cu o precizare importantă: trei victorii ale Svitolinei (26 de ani, 5 WTA) veniseră pe hard. Adică, suprafaţa pe care s-a jucat la US Open, pe împunătorul „Arthur Ashe“, cea mai importantă arenă din cadrul complexului. 

Şi la cum au decurs primele şase game-uri (3-3), cu câte un break pentru fiecare sportivă, a fost clar că avem de-a face cu două jucătoare de valori apropiate. Doar că, din păcate, diferenţa în primul set s-a făcut fix în al 7-lea game. După un moment care a scos-o din sărite pe Simona! Pentru că la 40-15, aceasta a irosit două mingi de break. De fapt, a cedat patru puncte la rând şi a ajuns să fie condusă cu 4-3. De nervi, constănţeanca a dat cu racheta de pământ, fiind şi uşor huiduită pentru gestul său. Din păcate, de aici până la finalul setului, Halep nu s-a mai redresat. A înşirat erorile neforţate şi a cedat primul set cu 3-6, în 35 de minute. În tribune, francezul Monfils şi-a aplaudat, mulţumit, prietena.

Svitolina

Elina Svitolina

Actul secund a început tot cu Halep nervoasă. Şi aproape de a ceda al patrulea game la rând. Pentru că Svitolina a avut minge de break. Din fericire pentru „Simo“ însă, aceasta a reuşit, în cele din urmă, să-şi facă serviciul pentru a prelua conducerea: 1-0. Degeaba însă! Pentru că Svitolina, în continuare în controlul partidei, nu doar că şi-a făcut serviciul repede, la 30, dar în game-ul următor a realizat primul break al setului al doilea pentru a trece în frunte: 2-1. 

Spre lauda ei, „Simo“, realizând probabil că dacă va sta în continuare nervoasă, îşi va face în scurt timp bagajele pentru drumul de întoarcere spre România, a făcut un al patrulea game admirabil. În care a revenit de la 15-40 pentru a izbuti re-break-ul: 2-2. Revenită în meci, românca a concretizat această răsturnare de situaţie şi pe tabelă, trecând în frunte: 3-2.

Din păcate, de aici încolo, s-a repetat, în mare măsură, „filmul“ primului set. Pentru că Svitolina, mai întâi, a egalat (3-3), după care a izbutit break-ul pentru a trece în frunte: 4-3. Şi atenţie: „Simo“ a avut o minge de 4-3 pe serviciul propriu! N-a valorificat-o, iar ucraineanca şi-a adjudecat, ulterior, victoria în minimum de seturi: 6-3, 6-3.

În sferturi, Svitolina va juca fie cu Kerber (17 WTA), fie cu Fernandez (73 WTA). 

CITEŞTE ŞI:

Halep, criză de nervi: A dat cu racheta de pământ şi şi-a început căderea în meciul cu Svitolina VIDEO

Svitolina, explozie de bucurie: Cum şi-a sărbătorit victoria împotriva lui Halep VIDEO

Halep, premii de consolare: S-a ales cu o sumă uriaşă la US Open şi a urcat în ierarhia mondială

425.000 de euro va primi Elina Svitolina pentru accederea în sferturile de la US Open.   265.000 de euro va primi Simona Halep pentru atingerea optimilor la US Open.  

Halep, la US Open

*2021: Optimi

*2019: Turul II

*2018: Turul I

*2017: Turul I

*2016: Sferturi

*2015: Semifinale

*2014: Turul III

*2013: Optimi

*2012: Turul II

*2011: Turul II

*2010: Turul I

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite