Halep la Cincinnati: Simona, prima reacţie după o victorie zdrobitoare. Ce a spus despre finala cu Muguruza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (2 WTA) a trecut de Sloane Stephens în doar 54 de minute şi, duminică, va intra pe teren, ştiind că o victorie o va trimite pe locul 1 mondial pentru prima dată în carieră.

Simona Halep a savurat din plin încă un succes în minimum de seturi, al patrulea la rând, în compania lui Sloane Stephens (151 WTA). Imediat după terminarea partidei, constănţeanca de 25 de ani a oferit câteva declaraţii:

*E un sentiment incredibil! Am făcut un meci foarte bun, poate cel mai bun la acest turneu" 

"Nu trebuia să-mi amintiţi că am pierdut de două ori pe hard cu Muguruza (râde). Duminică, sper să dau totul şi poate că va fi ziua mea norocoasă. Voi da tot ce am mai bun şi, dacă voi câştiga, voi fi fericită"

"Sunt flămândă de victorie! Această finală e o provocare şi o oportunitate pentru mine. O să dau tot ce am mai bun"

 

"Înainte de meciul cu Sloane Stephens am discutat cu fratele meu prin sms şi am întrebat: Este adevărat că dacă voi câştiga acest meci voi fi la cinci puncte de locul 1? Da. Am zis: Este incredibil. Cinci puncte, poţi crede?. Este a treia oară. Ori va cu noroc, ori doar o nouă experienţă. Vom vedea". 

 "Sunt mult mai relaxată acum. Nu mă gândesc prea mult. Ştiu că dacă voi continua la acest nivel, va veni şi locul 1. Dacă nu mâine, poate săptămânile viitoare. Dar sunt mult mai bine acum. Vreau să câştig, şi dacă aşa pot deveni şi numărul 1, va fi şi mai special. Oricine poate deveni numărul 1, clasamentul este foarte strâns. Eu sunt atât de aproape. Chiar vreau"

 

Despre adversara din finală, Garbine Muguruza, Halep a spus că este foarte agresivă, are lovituri puternice, apreciind că duminică va trebui să se mişte bine şi să contracareze jocul spaniolei. Muguruza a afirmat că a urmărit-o puţin în aceste zile pe Halep, subliniind că românca este o adversară puternică: "Nu am mai jucat demult cu ea, dar joacă foarte bine. Este puternică şi are multe meciuri. Am văzut-o puţin în aceste zile. Este o adversară puternică. Va fi greu", a declarat Muguruza. 

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat a doua oară în finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 151 WTA, beneficiară a unui wild card. Halep este pentru a treia oară în acest an la o victorie de locul 1 WTA, după ce a ratat oportunităţi similare în finala de la Roland Garros şi în sferturile de finală de la Wimbledon. 

Halep va evolua în ultimul act cu spaniola Garbine Muguruza, locul 6 WTA, care a trecut, în semifinale, cu scorul de 6-3, 6-2, de actualul lider WTA, jucătoarea cehă Karolina Pliskova. Ele s-au mai întâlnit de trei ori, Muguruza câştigând de două ori, în 2014, în turul al doilea al turneului de la Wuhan, scor 2-6, 6-2, 6-3, şi în 2015, în Fed Cup, scor 6-4, 6-3. Halep are ultima victorie, în 2015, în optimi, la Stuttgart, scor 3-6, 6-1, 6-3. Câştigătoarea turneului primeşte 522.450 de dolari şi 900 de puncte WTA, iar finalista 260.970 de dolari şi 585 puncte WTA. În acest moment, diferenţa dintre Pliskova şi Halep în clasamentul WTA este de cinci puncte.

Citeşte şi:  

Halep la Cincinnati: Simona, la o victorie de a deveni noul lider mondial! Joacă, diseară, finala. Avem ora meciului

VIDEO Cum a spulberat-o Simona Halep pe Sloane Stephens. Rezumatul meciului care a dus-o pe jucătoarea noastră la numai un pas de locul 1 mondial

A fost un foc de paie? Ce s-a întâmplat cu Jelena Ostapenko după ce a învins-o pe Simona Halep în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros

ANALIZĂ E mult, e puţin? Cincinnati 2017, a 26-a finală din cariera Simonei Halep. Ce a reuşit jucătoarea noastră până acum în circuitul tenisului feminin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite