Hagi, strivit de emoţii: Ioan Andone a explicat ce înseamnă să fii la 90 de minute de câştigarea unui titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Andone
Ioan Andone

„Fălcosul“ are trei campionate cucerite cu Dinamo şi cu CFR Cluj. El a rememorat prin ce a trecut în zilele dinaintea câştigării primului titlu din istoria formaţiei din Gruia.

„Weekend Adevărul“: E greu să joci cu titlul pe masă în ultima etapă?

Ioan Andone: E foarte greu! Intervine presiunea şi există riscul ca jucătorii să capoteze. Mai ales că şi la CFR-ul din 2008, dar şi la Viitorul de acum, vorbim de fotbalişti fără vreun titlu câştigat în carieră. La noi, de fapt, exista un singur jucător care mai câştigase un campionat, Trică. 

Dumneavoastră cum aţi gestionat presiunea ultimei etape în 2008?

Am vorbit individual cu fiecare jucător. I-am responsabilizat şi i-am mai calmat. Există o mare diferenţă între CFR-ul din 2008 şi Viitorul de acum. La mine, echipa n-avea omogenitate, dar avea experienţă. La Viitorul, e un grup format de mulţi ani. Lucrează de cinci, şase ani cu Gică (n.r. – Hagi). Inclusiv cei tineri au crescut la Academia lui Hagi.

Contează că în astfel de partide, adversara ta  din meciul direct să n-aibă vreun obiectiv?

Contează! Se simte. Păi, CFR Cluj pentru ce să se bată acum, dacă oricum nu poate urca în clasament?

Ca antrenor, chiar şi unul cu trofee, simţi presiunea?

Da. Te gândeşti în zilele de dinaintea meciului: „Dacă nu câştigăm, dacă ratăm titlul...“. E un gând care te macină. E şi normal, fiindcă eşti la un meci de o mare performanţă. Dar, vorbind strict de Viitorul, eu cred că vor câştiga titlul, mai ales că joacă şi pe teren propriu, ceea ce o să conteze enorm.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite