Gigi Becali, oierul care se vrea a fi "lup": "La Petrolul aş fi zeu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali anunţă acum că e interesat de preluarea Petrolului Ploieşti, la o zi după ce îi făcuse cu ochiul Astrei.

Renunţă Becali la Steaua? E o variantă care prinde tot mai mult contur în lumina ultimelor evenimente.
În urma unei conferinţe care a durat mai bine de o oră,Gigi Becali s-a bătut cu pumnul în piept, a vorbit în continuu, dar şi-a expus printre rânduri şi adevăratele intenţii. Mai întâi, el a ţinut să probeze cu orice preţ că palmaresul Stelei îi aparţine, pentru ca întreaga sa demonstraţie îşi dovedească inutilitatea mai târziu, când a declarat că vrea niciun ban pe echipă sau pe palmares.
O idee se desprinde totuşi clar din discursul său, Becali vrea să fie împărat, cum s-a exprimat chiar el, dar să nu mai dea bani. Aşa a ajuns la concluzia că, după ce se desparte de Steaua, i s-ar potrivi cel mai bine un club unde să încaseze bani de la primărie, dar să comande tot el. Şi în acest tablou cel mai bine se încadrează … Petrolul: ”Cel mai mult mi-ar plăcea Petrolul. E aproape de Bucureşti, tribune pline, zeu...şi asta se va întâmpla până la urmă”.
Vrea să mai ia 10 milioane de la Steaua
În planurile fostului cioban care se vrea a fi “lup galben”, despărţirea de FCSB se va produce abia după ce va încasa încă 10 milioane de euro. Banii ar proveni din drepturile TV care se vor încasa în ianuarie, încasările care mai sunt de luat de la UEFA şi de la transferurile unor fotbalişti ca Szukala sau Gardoş. În plus, Gigi vrea să meargă la următoarea sa destinaţie cu 7-8 jucători plus cele mai bune produse de la copii şi juniori. „Am luat echipa cu 10 milioane de euro datorii, o las fără datorii, doar atât nu plătesc, ultima lună. Să plătească ei salariile pe lună, care înseamnă 400.000 de euro”, spune Gigi.

Ministrul Duşa îl ignoră
„Aşadar, dau cu zero lei echipa, cu tot cu plamaresul şi tradiţia care v-am demonstrat că sunt la mine. Să vină ministerul să o ia”, afirmă Becali. Acesta l-a apelat în repetate rânduri pe ministrul Duşa, însă acesta nu îi răspunde la telefon. Gigi a fost sunat într-un târziu de un consiler al minstrului, care l-a expediat pe finanţatorul de la FCSB.
Dumitru Dragomir anunţă apocalipsa la Steaua, în cazul în care Gigi se retrage: “Nimeni nu are bani pentru a ţine Steaua. Totul costă 10 milioane de euro. Din drepturile TV vin trei milioane de euro, dar restul de unde vin? Dacă pleacă Becali, Steaua dispare. Dacă echipa ajunge la MApN, intră în faliment”.

Cel mai mult mi-ar plăcea să iau Petrolul. E aproape de Bucureşti, 15.000 de fani la fiecare meci. Acolo aş fi zeu şi iau campionatul în fiecare an. Oriunde mă duc, vine şi Mirel Rădoi şi voi fi conducător
Gigi Becali, patron FCSB

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite