Fierbe Bănia: azi e meciul care poate duce Craiova în finala Cupei EHF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de handbal a Craiovei se poate califica sâmbătă în utimul act al Cupei EHF, pornind în returul de acasă cu un avantaj de un gol .

4.000 de craioveni vor suţine echipa de handbal a oraşului, care e la un pas de calificarea în finala Cupei EHF. SCM Craiova a câştigat la un gol diferenţă pe terenul echipei turce Kastamonu, scor 23-22, şi e acum favorită pentru a ajunge în ultimul act. Cu preţuri modice, de 10 lei, biletele pentru acest meci s-au topit, astfel că echipa va avea în spate şi un public numeros.

Partida se joacă de la ora 18.00, în direct pe DigiSport. 

"Trebuie să muncim ca să ajungem în finală şi să abordăm adversarul extrem de serios din primul minut, aşa cum am făcut-o şi anterior", a declarat antrenorul Craiovei, Bogdan Burcea. "Mie îmi place să o iau pas cu pas, mai avem 60 de minute de jucat şi, dacă vrem să ajungem în finală, trebuie să fim concentrate în aceste 60 de minute", a spus şi Valentina Ardean-Elisei, una dintre vedetele echipei craiovene, pentru care mai joacă şi alte handbaliste de naţională, portarul Dumanska, Cristina Zamfir Florianu sau Ana Maria Ţicu.  Aceasta din urmă a fost cea mai bună marcatoare în Turcia, cu şapte reuşite, secondată de muntenegreana Klikovac, cu şase goluri în cont.
În cazul în care se va califica în finala Cupei EHF, a doua competiţie ca importanţă după Liga Campionilor, SCM Craiova va juca în finală, cel mai probabil, cu Viborg. Echipa daneză s-a impus în meciul tur pe terenul norvegiencelor de la Vipers Kristiansand, scor 34-31, şi are, normal , prima şansă la calificare. Finala Cupei EHF se va juca tot în sistem tur retur.

Zalăul s-a oprit în sferturi
România a avut patru echipe la startul actualei ediţii a Cupei EHF. CSM Roman şi Dunăea Brăila s-au oprit în rundele preliminare, iar Craiova şi Zalăul au depăşit faza grupelor. În sferturi, oltencele au surprins cu o victorie mare în deplasarea de la Lada Togliatti, 26-23, după ce pierduseră acasă cu 25-23. Zalăul s-a oprit în sferturi, echipa lui Gheorghe Tadici fiind învinsă chiar de Kastamonu Belediyesi, adversara Craiovei din semifinale.

Avem trei trofee şi o finală
Cupa EHF s-a înfiinţat în 1981 şi până în 1993 s-a numit Cupa IHF. Patru echipe româneşti au jucat finala acestei competiţii, pe care au câştigat-o de trei ori. Chimistul Râmnicu Vâlcea s-a impus în  1984 şi 1989, Rapidul a câştigat ediţia din 1993, iar Zalăul a pierdut finala din 2012.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite