FCSB joacă în această seară în grupele Europa League. Atmosferă tensionată la echipă, Dică execută ordinele lui Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Dică FOTO Mediafax
Nicolae Dică FOTO Mediafax

Cu o atmosferă tensionată la echipă, FCSB-ul joacă în această seară contra cehilor de la Viktoria Plzen, prima partidă din grupele Europa League (ora 22.05, Telekom Sport, Pro Tv).

La porunca lui Gigi Becali, Nicolae Dică l-a scos pe Enache din lot. Tot patronul a dinamitat şi atmosfera de vestiar, ţinând partea jucătorului în conflictul Alibec-Mihai Stoica.


FCSB joacă în această seară cu Viktoria Plzen, în prima etapă din grupele Europa League. E o reeditare a meciului din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, când echipa noastră i-a depăşit pe cehi după 2-2 la Bucureşti şi o victorie cu 4-1 în deplasare. “Întalnim un adversar pe care îl ştim foarte bine, am mai jucat cu ei. Chiar dacă i-am învins atunci, ne aşteaptă o partidă foaret grea. Au jucători foarte buni de la mijloc în sus, care pot face diferenţa, de asemenea au jucători cu viteză pe benzi şi trebuie să fim atenţi la astfel de lucruri. Acum sunt o echipă mult mai bună decât erau în acele două jocuri, fotbaliştii care aveau probleme au revenit. Nu suntem favoriţii grupei, toate cele patru echipe au şansa să se califice în primăvara europeană. Eu sper să mergem mai departe”, a declarat antrenorul Nicolae Dică.
Când vine vorba de echipa sa, Gigi Becali face tot posibilul să le pună beţe în roate oamenilor pe care îi angajează. După eşecul cu Viitorul, el i-a transmis lui Nicolae Dică, direct şi prin intermediul televiziunilor, că nu vrea să îl vadă pe Enache în lotul de Europa League. Antrenorul s-a confirmat, l-a trimis în tribună pe fotbalistul respectiv pentru meciul de azi, după care s-a acoeprit de penibil, asumându-şi decizia: "Enache nu face parte din lot pentru meciul Plzen. Am avut de ales între mai mulţi fundaşi şi am decis ca pentru acest meci să nu mizez pe Enache".
Dică l-a cocoloşit în schimb pe Denis Alibec, cel care i-a răspuns obraznic lui Mihai Stoica în timpul meciului cu Viitorul: „Nu s-a pus problema de nicio amendă. Cred că toţi sunt maturi, Meme are experienţă, cred că pot rezolva această problemă. Îl cunosc foarte bine pe Denis, am jucat cu el la Viitorul, acum am şansa să-l antrenez. Sunt momente când eşti nervos pe teren, când nu îţi iese totul aşa cum vrei, dar asta nu se întâmplă doar cu el. Toţi facem greşeli, dar important este să învăţăm din ele“. De fapt, în cazul lui Alibec nu a fost vorba de o amendă pentru că însuşi patronul i-a dat dreptate jucătorului în conflictul cu Mihai Stoica, subminând autoritatea directorului sportiv. 

Spectatori şi bani puţini
Reţeta financiară din Europa League nu e nici pe departe la fel de spectaculoasă precum cea din Liga Campionilor. Prezenţa în grupe este răsplătită cu 10 milioane de euro mai puţin în competiţia a doua şi, per total, premiile sunt mult mai mici. În plus, banii obţinuţi din vânzarea de bilete sunt infinit mai puţini în comparaţie cu o prezenţă în grupele Champions League.
La meciul din această seară dintre FCSB şi Viktoria Plzen sunt aşteptaţi 10-15.000 de suporteri, care au plătit între 20 şi 250 de lei pe bilet. Per total, Gigi Becali poate spera, după ce se distribuie şi banii din drepturile TV, la o reţetă de 7-8 milioane de euro dacă echipa iese din grupe şi se opreşte în şaisprezecimile competiţiei.

Ordinea meciurilor din cadrul Grupei G
FCSB - Viktoria Plzen 14 septembrie
Lugano - FCSB 28 septembrie
Hapoel Beer-Sheva - FCSB 19 octombrie
FCSB - Hapoel Beer-Sheva 2 noiembrie
Viktoria Plzen - FCSB 23 noiembrie
FCSB - Lugano 7 decembrie.

Premii Europa League (euro)
Prezenţa în grupe 2.600.000
Victorie în grupe 360.000
Egal în grupe 120.000
Şaiprezecimi 500.000
Optimi 750.000
Sferturi 1.000.000
Semifinale 1.600.000
Finală 3.500.000
Câştigătoare 6.500.000

Premii Liga Campionilor (euro)
Prezenţa în grupe 12.700.000
Victorie în grupe 1.500.000
Egal în grupe 500.000
Optimi 6.000.000
Sferturi 6.500.000
Semifinale 7.500.000
Finală 11.000.000
Câştigătoare 15.500.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite