EXCLUSIV Război şi reglări de conturi la FRF: Belodedici nu înţelege ce vrea Burleanu de la el şi cere lămuriri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu a încercat să se bage sub pielea noului şef de la „Casa Fotbalului“, însă a eşuat. Burleanu are o părere foarte proastă despre „Naşul“ şi, pentru a-l lovi, s-a folosit de numele fostului internaţional, care a reacţionat imediat.

La o zi după ce a câştigat alegerile FRF, Răzvan Burleanu a fost plimbat cu maşina de Mircea Sandu, care s-a şi afişat la o conferinţă, alături de înlocuitorul său, în încercarea de a lăsa impresia că se înţelege bine cu Burleanu.

În realitate, noul şef de la „Casa Fotbalului“ are o părere foarte proastă despre cel care a avut grijă să ajungă preşedinte de onoare, după 24 de ani în care a condus fotbalul românesc. De când a câştigat alegerile, Burleanu l-a lovit, sistematic, pe Sandu. Mai întâi, i-a tăiat din renta viageră nesimţită, reducând-o de la 75.000 de euro anual la 50.000. Apoi, a început să-i dea afară pe oamenii aduşi de „Naşul“ la FRF, precum Adalbert Kassai şi Daniel Prodan. 

Luni, Burleanu a continuat ofensiva anti-Sandu cu un gest subtil şi o declaraţie menită să-l „înţepe“ pe actualul preşedinte de onoare.

Eliminat de Sandu, lăudat de Burleanu

Mircea Sandu a ajuns în fruntea fotbalului românesc, în 1990, luându-i locul lui Mircea Pascu, după nişte alegeri dubioase. Pascu a rămas un contestatar al regimului condus de „Naşul“, iar acesta s-a răzbunat pe el printr-un gest ieftin. 

Pe un perete de la „Casa Fotbalului“ sunt agăţate tablouri cu toţi cei care au condus, de-a lungul anilor, FRF. Până azi, singurul care n-avea loc pe acest perete era Mircea Pascu. Burleanu a „reparat“ această situaţie, organizând şi o mică ceremonie la care a fost invitat şi Pascu.

„Am ţinut foarte mult să facem acest gest reparatoriu, de repunere în drepturi a domnului Mircea Pascu, care n-a fost doar preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, ci şi un om de fotbal. A avut funcţii importante de conducere la Jiul, Corvinul, Rapid, Poli Timişoara şi a fost o persoană prezentă în comisiile UEFA şi FIFA“, a declarat Burleanu.  

L-ar scoate de la UEFA

După episodul cu Pascu, noul preşedinte FRF a lansat o altă „săgeată“ în direcţia lui Sandu, atunci când a vorbit despre oamenii care vor reprezenta România la comisiile UEFA.

„Pe domnul Belodedici îl văd potrivit să activeze în Comisia pentru Fotbal. Din 2015, dacă domnul Mircea Sandu îi va lăsa locul, domnul Belodedici va beneficia de toată susţinerea noastră“, a afirmat Burleanu.

Belo e în „ceaţă“

Un semn că numele lui Miodrag Belodedici a fost folosit doar pentru a-l lovi pe Sandu e acela că Burleanu n-a vorbit până acum cu fostul internaţional. Săptămâna trecută, Belodedici a fost eliberat de Comitetul Executiv din funcţia pe care o avea până acum la federaţie: director tehnic al loturilor naţionale de juniori. 

Contactat de „Adevărul“, Belo a spus că singurul care a vorbit până acum cu el a fost Aurel Ţicleanu, adică cel care l-a înlocuit, devenind director al departamentului de scouting.

„Acum sunt în Spania şi aştept să mă cheme tânăraşul (n.r. – Răzvan Burleanu). Să-mi zică şi mie ce trebuie să fac, unde trebuie să lucrez. Până acum, şeful meu era nea Puiu Iordănescu. Acum vreau să vorbesc cu noul şef. Dar pentru asta trebuie să fiu chemat. Până acum, am avut o singură discuţie cu Ţicleanu, care mi-a zis că i-ar plăcea să lucrăm la scouting“, ne-a spus Belodedici. 

Acesta a comentat şi posibilitatea de a-l înlocui pe Mircea Sandu la UEFA: „De când sunt la FRF, am schimbat trei comisii. N-ar fi o problemă să fiu delegat acum la alta, dar, repet, mai întâi, ar trebui să fiu chemat la o discuţie“.

UEFA ne-a transmis că, dacă au avut loc schimbări la nivelul FRF, avem dreptul să propunem noi oameni la comisiile UEFA. Noua conducere FRF are o viziune managerială diferită faţă de precedenta. Răzvan Burleanu preşedinte FRF  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite