Erou în Liga Campionilor, n-a trecut probele de joc la Rapid: „Ar fi venit pe bani puţini”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seydou Doumbia a dat două goluri cu Manchester City FOT Getty
Seydou Doumbia a dat două goluri cu Manchester City FOT Getty

ŢSKA Moscova a dat lovitura pe terenul lui Manchester City, cu două goluri marcate de ivorianul Seydou Doumbia. Atacantul a dat probe la Rapid în 2008, dar a fost refuzat de Mircea Rednic.

Echipa rusă a reintrat în cărţile calificării în optimile Ligii Campionilor, cu un succes istoric pe terenul lui Manchester City, scor 2-1. Victoria i se datorează atacantului ivorian Seydou Doumbia, autorul ambelor goluri ale moscoviţilor.

Doumbia a fost ridicat în slăvi de ai săi după cele două goluri marcate pe arena „City of Manchester”.  Un gol cu capul în startul jocului şi o finalizare la colţul scurt, în minutul 34, l-au transformat pe Doumbia în „erou”, aşa cum a fost el descris de antrenorul Leonid Slutski. Dar eficienţa atacantului ivorian, sângele rece în faţa porţii, execuţiile de clasă nu mai sunt de mult o surpriză.
Există totuşi un om care nu a văzut sau nu a vrut să vadă calităţile acestui fotbalist – Mircea Rednic. În ianuarie 2008, Doumbia a fost ajuns în România tocmai din îndepărtata Japonie şi a dat probe la Rapid. 

Pe 28 ianuarie 2008, pe siteul oficial al giuleştenilor apărea următoarea ştire (foto sus). "La antrenamentul din această dimineaţă al echipei secunde s-a prezentat ivorianul Seydou Doumbia. În vârstă de 20 de ani (născut pe 31 decembrie 1987), Seydou a evoluat pe postul de atacant pentru prim-divizionara japoneză Kashiwa Reysol, unde a marcat 3 goluri în 24 de partide. Seydou a făcut parte din reprezentativa U-19 a Coastei de Fildeş, iar în 2006 a făcut pasul spre J-League 1, primul eşalon fotbalistic din Japonia. Atacantul se va pregăti cu Rapid II sub comanda lui Florin Motroc până la revenirea primei echipe din Portugalia, când va încerca să îl convingă pe Mircea Rednic că poate fi o soluţie pentru ofensiva giuleştenilor".

doumbia

Motroc: „Venea pe bani puţini”

Aşadar, giuleştenii aveau în curte „o bijuterie de fotbalist”. Florin Motroc, antrenorul echipei secunde a Rapidului la acea vreme îşi aminteşte: „A stat cu mine la ProRapid timp de o săptămână. Mi-a plăcut de el, se vedea că are foame de performanţe. Juca al doilea vârf, ca şi acum. Avea calităţi, ca dovadă că joacă la un alt nivel”. Şi atunci, unde s-a împotmolit transferul? La zgârcenia proberbială a lui Copos sau la antrenorul Mircea Rednic? „Ştiu că venea pe bani puţini. Eu i-am făcut un raport favorabil, am informat clubul despre ce am văzut la el”.

De cine n-a avut loc

Dacă „Puriul” nu l-a vrut pe Doumbia, la Rapid au ajuns în acea iarnă alţi doi atacanţi: sârbul Ranko Despotovici şi portughezul Joao Paulo.  Pe ambii s-au plătit bani mulţi, niciunul nu a confirmat la Rapid şi niciunul nu a ajuns vreodată la nivelul lui Doumbia.

L-au „ochit” elveţienii

Ivorianul n-a fost bun de Rapid, dar a fost imediat cooptat de elveţienii de la Young Boys Berna. Vârful a produs un impact rapid în campionatul elveţian, marcând nu mai puţin de 50 de goluri în 64 de meciuri! În 2010, a fost transferat de ŢSKA Moscova, echipă la care a strălucit şi mai puternic: a câştigat două titluri, a ieşit de două ori golgeter în Rusia şi a fost numit şi cel mai bun jucător din campionat în sezonul trecut.  


60 de goluri a marcat Doumbia în campionatul rus în 91 de meciuri jucate
10 goluri a înscris atacantul ivorian în Liga Campionilor pentru ŢSKA Moscova, cinci contra lui Manchester City

Mi-a plăcut de el, avea foame de performanţe şi venea pe bani puţini. Îi făcusem un raport favorabil Florin Motroc, fost antrenor Rapid II  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite