Dinamo, în faţa unui moment de răscruce: de ce depinde prezenţa „câinilor“ în play-off. Toate calculele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steliano Filip. FOTO: Mediafax
Steliano Filip. FOTO: Mediafax

Cu Viitorul şi Steaua deja sigure de o clasare între primele şase, lupta pentru cele patru locuri rămase se dă între cinci formaţii: CS U Craiova, Gaz Metan, Dinamo, CFR Cluj şi Astra.

Craiova, două variante din trei

Chiar dacă n-a luat niciun punct de trei runde, trupa lui Mulţescu poate prinde play-off-ul cu o victorie sau o remiză, acasă, cu Gaz Metan. La remiză, oltenii au nevoie ca Dinamo să nu-i depăşească la golaveraj, având în vedere că rezultatele directe sunt identice: 2-1. Deocamdată, la golaveraj, Craiova stă mult mai bine decât Dinamo: +9 la +5.

Gaz Metan, la mâna ei

Medieşenii joacă, diseară (ora 20.30, Digi Sport, Dolce Sport), cu Steaua. Dacă bat, sunt în play-off. Dacă nu, o victorie cu Craiova, în ultima rundă, le-ar asigura prezenţa în lupta pentru titlu. 

Dinamo se uită la alţii

„Câinii“ n-au altă variantă decât victoria cu Pandurii. Chiar şi aşa, vor face 41 de puncte. La egalitate de puncte cu CS U Craiova, roş-albii sunt dezavantajaţi de golaveraj. La acelaşi număr de puncte cu Gaz Metan şi CFR Cluj, echipa lui Contra e dezavatajată de rezultatele directe. Dinamo stă mai bine la directe cu Astra, însă giurgiuvenii au încă trei meciuri de disputat. De aceea, pe lângă victoria cu Pandurii, Dinamo depinde şi de rezultatele contracandidatelor.

CFR n-are voie să piardă

Clujenii au nevoie de patru puncte din confruntările cu CSMS Iaşi şi cu Viitorul pentru a merge în play-off.

Astra vine tare din urma

Giurgiuvenii sunt, deocamdată în afara primelor şase, însă cu şapte puncte din confruntările cu Chiajna, CSMS Iaşi şi FC Botoşani vor fi siguri de play-off.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite