De ce  joacă Simona Halep tot în Adidas, după ce producătorul german a renunţat la serviciile jucătoarei noastre?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a câştigat turneul demonstrativ de la Hua Hin, unde a jucat tot în echipament Adidas, deşi firma de echipament sportiv nu i-a prelungit înţelegerea.

Conform doartenis.ro, există cel puţin trei motive pentru care Simona continuă să joace în Adidas.

Poate juca gratis în orice echipament vrea. Un jucător poate folosi pe teren orice echipament doreşte, dacă nu se află sub contract cu o firmă. Sau dacă nu are vreo interdicţie pe viaţă să poarte acele haine. În rest, e doar o reclamă gratuită pe care jucătorul sau jucătoarea o face respectivei firme purtându-i gratis echipamentul. Reclama este cu atât mai mare cu cât sportiva în cauză e chiar liderul mondial. Aşa că ea putea alege haine Adidas, Nike sau orice firmă.  

Simona ar avea de pierdut dacă ar schimba acum marca echipamentului. Dacă tot se prezintă la meciuri fără un contract ferm cu producătorul, adică face reclamă gratis, Simona Halep nu are de ce să renunţe la Adidas. Pentru că toate celelalte pieţe îi sunt deschise, ea nu are nici un motiv să poarte Lacoste, Fila, New Balance, Nike sau orice firmă vă mai trece prin cap, pentru că asta ar însemna că negocierile ar porni din start de la o sumă mai mică, având în vedere că ea oricum joacă gratis în ele. Aşa, purtând hainele de la Adidas, unde se pare că porţile îi sunt închise acum, ea nu are ce pierde la o viitoare înţelegere cu un rival al acestora, care cu siguranţă că va apărea mai devreme sau mai târziu.

Speră, poate, la o renegociere. Ar exista şi o a treia posibilitate: Simona să spere că va ajunge până la urmă la o înţelegere cu cei de la Adidas, iar aceştia ar putea aprecia inclusiv faptul că ea a rămas fidelă brandului chiar şi atunci când nu primea bani să se îmbrace în hainele lor. Asta ar demonstra că jucătoarea se simte confortabil în ele, că produsele sunt propice performanţei şi că, măcar teoretic, multă lume le va căuta pe piaţă, aşa că merită să investească o sumă de bani pentru o nouă înţelegere.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite