Cum justifică Venus Williams dopajul: „E vorba de excepţii de uz terapeutic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea de tenis Venus Williams a declarat, într-un comunicat, că a primit excepţii de uz terapeutic când a avut serioase probleme medicale.

"Am fost dezamăgită să aflu că infomaţiile mele medicale, confidenţiale, au fost compromise de hackeri şi publicate fără permisiunea mea. Am urmat regulile stabilite de Programul antidoping din tenis şi mi s-au acordat excepţii de uz terapeutic. Aplicarea pentru excepţii de uz terapeutic în cadrul Programului antidoping din tenis presupune un proces strict, la care am aderat atunci când au apărut serioase probleme medicale. Excepţiile postate de hackeri sunt examinate de un grup de medici independenţi şi anonimi şi aprobate pentru motive medicale bine întemeiate. Sunt una dintre cele mai înflăcărate susţinătoare ale menţinerii unui înalt nivel de integritate în sport şi sunt foarte bine învăţată să urmez instrucţiunile WADA, USADA, ITF şi ale Programului antidoping din tenis", a afirmat Venus Williams.

Grupul rus de hackeri Fancy Bears a postat, marţi la prânz, date medicale obţinute de la WADA, prin care se dovedeşte că nume mari ale sportului american, ca jucătoarele de tenis Serena şi Venus Williams, gimnasta Simone Biles şi baschetbalista Elena Delle Donne, participante la JO, folosesc substanţe interzise pe baza unor certificate medicale.

În cazul lui Biles, ar fi vorba de amfetamine (metilfenidat), la Serena Williams de oxicodonă, hidromorfonă, prednison şi alte substanţe, iar Delle Donne ar fi utilizat amfetamine şi hidrocortizon.

Acest atac cibernetic vine după ce, la mijlocul lunii iulie, juristul Richard McLaren a făcut public raportul său care a dovedit implicarea autorităţilor ruse în susţinerea şi acoperirea dopajului în rândul sportivilor din această ţară. În urma acestui raport, circa o sută de sportivi ruşi au fost privaţi de participarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite