Cu ce am rămas după filmul "Ronaldo": Cristiano e obsedat după Balonul de Aur, se crede cel mai bun din lume şi are oameni care-i amintesc asta mereu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Filmul dedicat superstarului portughez de la Real Madrid prezintă imaginea unui fotbalist obsedat de ideea de a fi cel mai bun.

La 30 de ani, Cristiano Ronaldo a găsit de cuviinţă să arate lumii povestea sa prin intermediul unui film modest. Povestea e una siropoasă, cu băiatul sărac din Madeira, plecat de la 12 ani la Lisabona pentru a-şi urma visul. Odată urcate treptele afirmării, CR7 devine obsedat de ideea de a câştiga cât mai multe Baloane de Aur, iar „tripleta” reuşită de Messi  îl marchează evident. El le transmite celor din anturaj că dacă nu câştigă nici în 2014, nu se mai prezintă la nicio gală a FIFA, dar succesul de la Zurich îi eliberează un strigăt de satisfacţie. 

Personajele secundare din film sunt mama fotbalistului, băiatul de cinci ani şi impresarul Jorge Mendes. Acesta din urmă îl cocoloşeşte fără perdea cu fiecare ocazie şi îi spune în timpul unei mese că oricât ar munci pentru el nu va putea niciodată să se ridice la nivelul unui om atât de bun pe teren şi în afara lui. Ronaldo e măgulit şi propune un toast pentru „Marele Jorge”.

Discuţiile dintre Cristiano şi fiul său, Cristiano jr, sunt delicios de naïve. Fotbalistul îşi întreabă fiul cu ce maşină vor merge la şcoală sau care bolid lipseşte din garaj. “E unul rapid”, îi suflă CR 7 băiatului, care dă o raită prin garaj şi găseşte triumfător răspunsul: “Lamborghini!”. Ronaldo face flotări cu băiatul în spate, îi arată muşchii, iar juniorul îl năuceşte cu afirmaţia: “Vreau să mă fac portar”.

Mama Dolores vorbeşte la coafor despre Cristiano şi ne aminteşte încă o dată că nu a vrut să rămână însărcinată cu Ronaldo. “Mamă, tu ai vrut să mă abandonezi, şi uite, acum eu vă ajut pe toţi”, îi spune fotbalistul dojenitor. Printre picături, este evocată şi figura tatălui lui Cristiano, răpus de consumul zilnic de alcool, iar din familie face parte şi fratele Hugo, pe care CR7 l-a ajutat să revină pe calea cea dreaptă şi care se ocupă acum de muzeul dedicat fotbalistului la Algarve, în Portugalia.

Ronaldo nu suflă o vorbă despre mama copilului său, a cărei identitate, ne asigură, va rămâne pentru totdeauna anonimă, şi nici nu oferă detalii despre concepţie. De altfel, în film nu apare nicio iubită din trecutul sau prezentul fotbalistului, despre care s-a scris recent că de fapt ar fi homosexual.

Cristiano nu face vreo referire la românul Ladislau Boloni, care i-a fost antrenor la Sporting, dar nici nu vorbeşte de alţi antrenori sau de colegi. Singurul jucător care apare frecvent în film e Lionel Messi, prezentat ca marele rival al portughezului. În rest, totul e centrat pe sacrificiul fotbalistului care a jucat şi accidentat la Mondialul de fotbal din 2014, doar ca să nu-şi dezamăgească ţara.

Pe scurt, dacă vă epuizaţi toate variantele posibile de pierdut timpul, aveţi mereu la îndemână filmul “Ronaldo”.

   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite