CTP vorbeşte despre neînţelegerile dintre Simona Halep şi Darren Cahill: „N-a sesizat bine şi nevoile ei psihice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Roma, unde a fost învinsă în trei seturi de ucrainianca Elina Svitolina.

Cristian Tudor Popescu este de părere că antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, nu a sesizat bine, duminică, nevoile psihice ale Simonei Halep, după ce aceasta s-a accidentat în finala de la Roma, iar momentul a contribuit la prăbuşirea ei psihică şi la pierderea partidei. Cristian Tudor Popescu a criticat starea terenurilor de tenis de la Roma, aşa cum au remarcat şi mulţi alţi comentatori. „Acum nu ştiu în ce măsură a contribuit la această entorsă a Simonei starea terenurilor de la Foro Italico, dar toţi jucătorii s-au plâns de nefuncţionalitatea terenurilor, de calitatea slabă, se pare că se joacă prea puţin pe ele până la această competiţie şi atunci terenurile se rup, se creează gropi, ţi se opreşte piciorul în zgură, nu patinezi. În clipa în care Simona a plecat cu mişcarea de patinaj, asta i s-a întâmplat, i s-a proptit cantul, marginea adidasului în zgură şi s-a produs entorsa”, a explicat CTP.

„Entorsa asta să ştiţi că a fost nu numai fizică. A fost şi psihică. I-a crăpat armura Simonei, pe care şi-a pus-o la Stuttgart şi şi-a păstrat-o până acum intactă, acea armură care a protejat-o interior, în toate situaţiile dificile pe care le-a avut în meciurile de până atunci. Acum parcă în momentul căderii pe zgură s-a sfărâmat această pavăză şi din acel moment Svitolina a preluat practic controlul meciului, a condus tot timpul, 3-1 în setul al doilea, 3-3, apoi 5-3, 5-5, 7-5, iar setul al treilea n-a mai contat, practic Simona ar fi putut şi să abandoneze”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

El a subliniat, pe de altă parte, şi un moment dificil care a intervenit între antrenorul Darren Cahill şi Simona Halep. „Darren, cred, pentru prima dată de când îi văd eu împreună, nu a sesizat până la capăt problema Simonei. Problema Simonei, când l-a chemat şi i-a spus că nu poate să uite căderea aceea şi entorsa, era, cum v-am spus, şi psihică, or Darren i-a spus: După opt game-uri nu poţi să mi te plângi că ai problema asta. Ai luptat, te-ai mişcat, îţi merge bine forehand-ul, e în regulă, dă spin mai mult, munceşte şi nu te mai plânge! Corect, într-un fel, ce a făcut Darren, dar el n-a sesizat că Simona este afectată psihic. De aici şi răspunsul Simonei: Bine, atunci o să tac! Dacă nu vrei să mă plâng, atunci o să tac. Şi din acel moment, s-a rupt definitiv echilibrul intern al Simonei. Pentru mine, deznodământul setului decisiv era clar. În acel cadru lung, între seturi, pe bancă, Simona - a stat vreo 10-15 secunde aparatul de filmat pe faţa ei, m-am uitat la privire, era limpede că va pierde în setul al treilea şi nu că va pierde, că nu va mai lupta”, a arătat Cristian Tudor Popescu.

Cu o zi înainte, după semifinala de sâmbătă, Cristian Tudor Popescu saluta modul în care Darren Cahill a intuit cum să canalizeze energiile Simonei şi a ştiut ce sfaturi să-i dea ca să o facă să-şi păstreze calmul, ceea ce a contribuit ulterior la obţinerea facilă a  victoriei. La Roma a ieşit soarele când Darren Cahill a intrat în teren, spunea metaforic comentatorul de tenis.

Este totuşi o zi bună, spune Cristian Tudor Popescu, la Digi24, în ciuda eşecului suferit de Simona Halep. „Ştirile care vin de la Roma nu sunt neapărat proaste. Aş spune că sunt triste. E trist ce am văzut astăzi, dar accidentarea face parte din tenis”, a declarat jurnalistul.

„Asta a fost. Însă, până la 5-2 în primul set, Simona o domina autoritar pe Svitolina şi mai mult decât atât, o băgase într-o schemă din care nu ştiu cum putea să iasă Svitolina, pentru că ea nu este o jucătoare care să ştie să rupă ritmul foarte bine şi atunci se băgase în jocul cel mai favorabil Simonei, jocul tare, de pe fund, stânga-dreapta, cine rezistă? La genul ăsta de joc, în care Simona ştiuse să-şi asume riscul primului atac de fiecare dată şi să câştige, Svitolina era practic închisă, în momentul în care s-a produs accidentarea Simonei. Deci, eu pot să spun că a jucat foarte bine Simona până în momentul accidentării. Tot ce pot să sper acum, din toată inima - să se recupereze complet pentru Roland Garros”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

„Eu cred că trebuie să ajungă la Roland Garros cu un moral bun, pentru că a avut un sezon pe zgură excelent: semifinală la Stuttgart, a câştigat la Madrid, a făcut finală la Roma, excelent, excelent!”, a completat comentatorul. „Că s-a întâmplat accidentarea în finala italiană, asta e, face parte din tenis, iar aici Darren cred că trebuie să-şi exercite din nou puterea psihică asupra Simonei şi capacitatea de a comunica cu ea, ca să uite acest meci. Nu s-a întâmplat ceva ireparabil în acest meci. A pierdut finala. Era frumos să câştige la Roma, dar cumva, cumva, nu a fost vina ei. Şi o unghie de la o mână sau de la picior dacă nu e în regulă pentru un jucător de mare performanţă asta îl dezechilibrează în joc, poate conta foarte mult. S-a întâmplat, trebuie să uităm, să păstrăm ce bun din această finală, jocul Simonei până la 5-2, jocul solid psihic din acest turneu şi toate forţele şi speranţele pentru Paris!”, a încheiat CTP. 

Emoţii pentru Roland Garros. Simona Halep intră de azi pe mâna medicilor

Sursa: www.digi24.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite