CTP, după eliminarea Mihaelei Buzărnescu de la Wimbledon: „Michi a dat apă la şoareci!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Buzărnescu a fost eliminată în turul al treilea al turneului de la Wimbledon de Karolina Pliskova, pe care a condus-o cu 6-3 şi 4-1.

Mihaela a cedat însă apoi, prilejuindu-i cehoaicei o revenire de senzaiţie, dar partida s-a terminat cu 6-3, 6-7, 1-6, iar în optimi merge Pliskova. Cristian Tudor Popescu a văzut meciul MIhaelei şi a tras concluziile de rigoare, apreciind că "Michi a dat apă la şoareci"

Timp de o oră, Mihaela Buzărnescu a jucat un tenis aplaudat de pretenţioasele tribune ale Wimbledonului. Un-doiuri stânga-rever, retururi lungi şi tari pe centru, serviciu constant bun, câteva veniri la plasă finalizate sigur, cu volé şi drive-volé. A avut însă în faţă o Karolína Plíšková inerţială, cu „picioare grele” şi viteză de reacţie scăzută – ea ştie de ce.

De două-trei ori s-a aflat la 2 puncte de victorie, dar îmi era dureros de clar că nu le poate face, din pricina gândului „Cum naiba m-a întors asta?!” (sunt cuvintele mele, pe ale Mihaelei nu vreţi să le ştiţi!). Pierderea setului 2 la tie-break a resimţit-o ca pe o catastrofă.

Aşa a ajuns să fie condusă cu 4-1 în decisiv – şi ce-a făcut? S-a apucat să plângă în pumni pe bancă. În loc să-şi spună: „Şi ea a fost condusă cu 4-1 şi a revenit, eu de ce n-aş putea?”, s-a pus pe dat apă la şoareci...

Îmi închipui cât de grei au fost anii de anonimat fără speranţă şi cât de flămândă este Mihaela să recupereze, dar tenisul remarcabil pe care ni-l dezvăluie are nevoie şi de un control interior pe măsură, ca să urce spre vârf "

Citeşte AICI integral opinia lui Cristian Tudor Popescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite