Cristina Neagu, pe locul 2 în topul celor mai bune handbaliste din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu. FOTO AP
Cristina Neagu. FOTO AP

Românca Cristina Neagu a fost votată de către fanii handbalului pe poziţia secundă în topul celor mai bune jucătoare din lume.

Între 13 şi 20 februarie, pe site-ul federaţiei internaţionale de handball (IHF) a avut loc un sondaj în rândul iubitorilor acestui sport, pentru desemnarea celor mai buni jucători (şi jucătoare) din lume. 

Printre nominalizaţi s-a aflat şi Cristina Neagu, interul stânga al României şi al echipei Buducnost Podgorica. 

În total, 55.000 de iubitori ai handbalului din întreaga lume şi-au exprimat opţiunile, iar Neagu s-a clasat pe locul 2. Cea mai bună jucătoare a fost considerată brazilianca Eduarda Amorim, care a adunat 35,2 la sută din voturi, în timp ce Neagu a strâns 25,8 la sută din opţiunile fanilor. 

Este o poziţionare meritorie pentru Cristina Neagu, locul 2 în topul golgheterilor de la Europeanul din decembrie, unde România s-a clasat pe locul 9. În Liga Campionilor, competiţie aflată în runda grupelor principale, Neagu e principala marcatoare, cu 59 de reuşite. 

Pe ultima poziţie a podiumului s-a clasat Heidi Loke (Norvegia), cu 16,8 la sută din voturi, în timp ce la masculin, cel mai bun handbalist a ieşit francezul Nikola Karabatici (33,7 la sută din voturi), urmat de danezul Mikkel Hansen ( 21 la sută) şi un alt francez, Thierry Omeyer (19,5 la sută).

Citeşte şi 

Cristina Neagu, nominalizată pentru titlul de cea mai bună jucătoare din 2014

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite