Cosmin Contra a dat lovitura. În doi ani, şi-a mărit salariul de 27 de ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul român pleacă, pentru 2.000.000 de euro pe an, de la Getafe la Guangzhou R&F. În august 2012, Contra antrena în liga a treia spaniolă, pe sume derizorii, acum a ajuns în China, pe un salariu important.

Miercuri seară, Cosmin Contra (39 de ani) a calificat-o pe Getafe în optimile de finală ale Cupei Spaniei, după 5-1, în dublă manşă, cu Eibar (şi 3-0 în tur), iar joi dimineaţă presa spaniolă a confirmat despărţirea românului de gruparea din Madrid. 

Şi nu gratis, ci în schimbul a 1,5 milioane de euro, suma pe care clubul spaniol a primit-o pentru a se despărţi de român. „După o săptămână de negocieri, s-a ajuns la o înţelegere. Contra o va conduce pentru ultima dată pe Getafe duminică, în meciul de la Granada“, au scris cei de la „As“. 

Financiar, este un pas uriaş înainte pentru Contra, al cărui debut pe banca Petrolului, în octombrie 2012, n-a fost prea bănos, tehnicianul fiind plătit cu 6.000 de euro, apoi cu 8.000 de euro, după câştigarea Cupei României. În plus, contractul cu chinezii, semnat pe trei sezoane, cu un salariu anual de 2.000.000 de euro (166.000 de euro pe lună) este de aproape trei ori mai mare decât ce primea Contra la Getafe (50.000 de euro pe lună)! 

R&F este a doua echipă din Guangzhou, după Guangzhou Evergrande, campioana en-titre din China, şi a rămas recent fără antrenor, după plecarea lui Sven Goran Eriksson la Shanghai SIPG. 

3 sezoane este durata contractului semnat de Contra, care va încasa de la chinezi un salariu de 27 de ori mai mare decât cel primit iniţial la Petrolul

Citeşte şi 

Cosmin Contra, din fotbalul spaniol în cel chinez. Cifrele din noul contract

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite