CM 2014. VIDEO Mexic-Camerun 1-0, după un alt arbitraj ruşinos. Două goluri anulate aiurea aztecilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eto'o, starul Camerunului. FOTO: Reuters
Eto'o, starul Camerunului. FOTO: Reuters

După ce Brazilia a învins ieri Croaţia (3-1), în grupa A, în debutul CM 2014, astăzi sunt programate alte trei meciuri. Balul a fost deschis de Mexic - Camerun (1-0), din aceeaşi grupă, o altă partidă în care erorile de arbitraj au ieşit la rampă.

Citeşte toate ştirile de pe adevarul.ro despre CM 2014

De trei goluri a avut nevoie Mexic pentru a înregistra primul succes din istorie în faţa unei echipe africane, la un turneu final. 

Primele două reuşite, ale lui Dos Santos, n-au impresionat brigada columbiană. Atacantul lui Villarreal a înscris mai întâi cu un şut din interiorul careului, dar un asistent a ridicat eronat ofsaid, apoi a reluat cu capul, din 3 metri, în plasă, după ce balonul fusese deviat de un adversar. N-a fost nici fault, nici ofsaid, dar arbitrii nu i-au validat nici al doilea gol. 

A treia oară, oamenii în negru n-au mai putut opri inevitabilul, iar Peralta a marcat pentru 1-0, la capătul unei acţiuni spectaculoase. Camerunul a avut o mare ocazie, o bară a lui Eto’o, iar în prelungiri, Chicharito Hernandez, doar rezervă la începutul partidei (a intrat în minutul 70), a ratat şi el o şansă mare.

După prima etapă a grupei A, Brazilia şi Mexic sunt pe primele locuri, ambele cu trei puncte, iar Croaţia şi Camerun rămân fără niciun punct. 

VEZI AICI REZUMATUL VIDEO AL PARTIDEI

 

CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE ALE PARTIDEI MEXIC-CAMERUN 1-0

Min. 90+3 Final. Mexic-Camerun 1-0

Min. 90+1 Ocazie uriaşă a lui Chicharito, intrat pe teren în minutul 70. Atacantul lui United nu găseşte poarta, din 5 metri

Min. 61 GOL MEXIC. Combinaţii frumoase ale nord-americanilor. Peralta marchează din interiorul careului, după ce Itandje parase şutul unui alt jucător mexican

Min. 47 Încă o ocazie mare. Şutul lui Peralta, din 8 metri, e blocat de goalkeeper-ul camerunez

Min. 46 A început repriza secundă

Min. 45 PAUZĂ 

Min. 30 Meci superb, cu multe ocazii de poartă şi un arbitraj penibil. Înscrie iarăşi Dos Santos, după un corner, reuşita e anulată din nou. Balonul pare deviat cu capul de un adversar, Dos Santos reia şi el cu capul în plasă, dar tuşierul de pe partea dreaptă semnalizează iarăşi ceva neregulamentar. 

Min. 27 Altă şansă mare irosită de Mexic. Centrare din banda dreaptă, Marquez sare la cap, din 8 metri, şi sterge balonul, dar îl incomodează pe un coechipier, care era mult mai bine plasat. 

Min. 21 Cea mai mare ocazie de până acum. După o incursiune în banda stângă, Assou Ekotto centrează în faţa porţii, iar Eto'o reia în bară, din 10 metri. 

Min. 17 Marchează şi camerunezii din ofsaid, prin Eto’o, dar de data aceasta infracţiunea chiar exista şi a fost anulată, corect, de către brigada columbiană condusă de Wilmar Roldan

Min. 11 Eroare mare de arbitraj. Golul mexicanului Dos Santos este anulat eronat, pe motiv de ofsaid. Centrare din banda dreaptă, Dos Santos marchează din 10 metri, dar tuşierul semnalizează  ofsaid, deşi atacantul lui Villarreal era pe linie cu fundaşii Camerunului. 

Câştigă o tabletă şi multe alte premii participând la un concurs cu întrebări despre Campionatul Mondial


Cele două formaţii s-au întâlnit o singură dată până acum, într-un amical jucat în 1993, la Los Angeles, câştigat de mexicani cu 1-0. 

 „El Tri“ este la a 14-a prezenţă la Mondiale, iar în 1970 şi 1986, când competiţia a fost organizată la ei acasă, au ajuns până în sferturile de finală. 

 „Aztecii“ mizează mult pe siguranţa pe care o dă apărării căpitanul Rafael Marquez, fost jucător la FC Barcelona, care are 120 de selecţii la naţională. Alţi doi jucători importanţi sunt Andres Guardado (Leverkusen)- un mijlocaş foarte bun, dar şi atacanţii Javier Hernandez (Manchester United) şi Giovani Dos Santos (Villareal). 

Interesant este că federaţia mexicană a anunţat încă de ieri, pe contul oficial de Twitter, echipa de start pe care o vor trimite în teren împotriva Camerunului, din care lipsea „Chicarito” Hernandez! „Nu-mi place că unii mă văd în continuare ca o superrezervă şi m-am plicitisit de acest lucru“, a răbufnit Hernandez. Atacantul lui Manchester United lipseşte, într-adevăr, din primul „11” al mexicanilor. 

Camerunul e la a şasea participare la Mondiale şi se bazează mult pe serviciile lui Samuel Eto o, atacantul aflat la a patra prezenţă la un turneu final. Eto’o a debutat în 1998, pe când avea 17 ani, fiind al doilea cel mai tânăr debutant din istoria Mondialelor şi dacă echipa sa nu ar fi lipsit de la CM 2006 acum ar fi bifat a cincea prezenţă la un Mondial. 

Africanii au jucători foarte experimentaţi: Chedjou (Galatasaray), Assou Ekotto (QPR), Mbia (Sevilla), Song (Barcelona) sau Webo (Fenerbahce)

Celelalte meciuri ale zilei de vineri sunt Spania - Olanda (ora 22.00) şi Australia - Chile (ora 01.00).

Vezi şi 

CM 2014. FOTO VIDEO Brazilia - Croaţia: 3-1. „Dubla“ lui Neymar şi golul lui Oscar au adus victoria ţării gazdă, care a primit un penalty gratuit la scorul de 1-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite