Chiajna - Viitorul 1-2: Hagi e „Regele“ Ligii I. Ce spune despre şansele echipei sale de a câştiga campionatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Mai e o rundă de jucat în 2016, iar clasamentul primului eşalon e mai strâns ca niciodată la vârf. După ultima partidă din etapa cu numărul 20, am avut o schimbare de lider.

Viitorul a profitat de degringolada de la Chiajna, grupare care a ajuns la al patrulea eşec la rând în Liga I, şi a urcat pe prima poziţie.

Golurile înscrise de Benzar (12) şi Purece (70) au trimis punctele în contul formaţiei din Ovidiu, în timp ce gazdele au replicat prin Cristescu (85) în aşteptarea lui Dan Alexa care după pauza de iarnă ar urma să-l înlocuiască pe interimarul Emil Ursu.

Viitorul conduce ierarhia Ligii I cu 39 de puncte, podiumul fiind completat de Gaz Metan Mediaş şi de Steaua, fiecare cu câte 37 de puncte. Inclusiv ocupanta locului 4, CS U Craiova, poate emite pretenţii, având 36 de puncte. La coada clasamentului, Chiajna e pe 12 cu 16 puncte.

Hagi: „Minunile se muncesc“

La finalul partidei, antrenorul liderului, Gheorghe Hagi, a vorbit la Digi Sport despre situaţia echipei sale.

„Am ajuns sus şi vrem să terminăm anul foarte bine. Ne bucurăm că suntem buni, avem talent, cu toate că a fost un meci în care am avut şi şansă în repriza a doua. Chiajna a avut vreo patru ocazii, dar a fost un meci deschis, un meci frumos. Am căpătat experienţă, am învăţat multe şi am arătat că suntem o echipă care din punct de vedere disciplinar şi ca stil de joc respectăm principiile pe care le avem. 

Am schimbat 9 jucători şi în două, trei luni am ajuns să jucăm ca anul trecut, am făcut o muncă bună. Să nu uitaţi că, dacă schimbăm pe unul, poate din spate vine unul mai bun ca el. Le-am zis tot timpul că avem talent, dar în Liga 1 câştigi doar dacă joci bine colectiv. Sunt tineri, n-avem experienţă, dar în fiecare zi muncim. 

Ar fi o minune să câştige Viitorul titlul. Nu suntem noi cei care trebuie să câştigăm. Suntem tineri, fără experienţă şi s-a văzut anul trecut în play-off că n-am avut experienţa şi maturitatea de a juca astfel de meciuri. Minunile se muncesc. Lucrurile vin dacă munceşti, toată ziua o facem. Suntem o echipă tânără, care trebuie să vedem fotbal, să mâncăm fotbal şi doar aşa putem creşte“, a declarat Hagi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite