CFR şi o victorie uriaşă: cum au reuşit clujenii să-şi ia punctele înapoi, cine a fost avocatul lor şi cât au durat audierile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia din Gruia şi-a câştigat, astăzi, dreptul de a exista în continuare, primind 24 de puncte de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Decizia urcă echipa de pe locul 16 pe locul 3.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a admis că decizia depunctării CFR-ului, luată de comisiile ei, a fost anulată, la Lausanne, de Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Anunţul înseamnă că formaţia din Gruia va juca şi în următoarea ediţie a Ligii I şi va beneficia, în continuare, de venituri consistente din drepturile TV. Dacă CFR ar fi retrogradat, clubul ar fi pierdut această sursă de venit şi risca, inclusiv desfiinţarea!

La câteva minute după verdictul de astăzi, venit din Elveţia, administratorul judiciar al celor de la CFR Cluj, societate aflată în insolvenţă, a explicat pentru stiridesport.ro cum a fost posibilă victoria de la TAS.

Ce a spus?

„Decizia comisiilor FRF a fost anulată în integralitate. A fost o echipă mare care s-a ocupat de acest lucru. În afară de de avocatul de la TAS şi asistenţii lui, am fost patru de la Cluj, eu, Mihai Pop, directorul de relaţii internaţionale la CFR Cluj, profesorul Radu Catană, prorectorul UBB, Răzvan Pană, avocatul CFR-ului de la Bucureşti.

A fost o pregătire foarte intensă a cauzei, care a pornit odată cu hotărârea comisiei de recurs. A fost o cauză care a durat mai bine de 7 ore, dar am avut o încredere foarte mare că rezultatul va fi unul pozitiv.

Ştiam că argumentele noastre legale sunt mai puternice decât cele de la FRF. Din punct de vedere legal, am considerat că stăm foarte bine încă de la prima instanţă, iar organismele de judecată române trebuia să respecte legea română, dar au ignorat acest lucru. Vreau să-i mulţumesc avocatului Ibarrola şi celor menţionaţi mai sus, deoarece munca a  fost foarte mare.

Este o decizie care îndreaptă lucrurile, era păcat să fie pierdute punctele câştigate pe teren. Nu am vrut niciodată să mă gândesc că vom pierde, pentru că în procesul de insolvenţă sumele din drepturile TV erau foarte importante pentru noi“, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite