Cea mai lungă sâmbătă pentru Hagi: de când n-a mai câştigat „Regele“ un trofeu ca antrenor şi cum poate lua titlul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

După 26 de meciuri în sezonul regulat şi alte nouă partide din play-off, totul se rezumă la 90 de minute în această sâmbătă. Sunt minutele care pot influenţa destine şi cariere.

În jurul orei 21.45, Hagi fie că îşi va primi coroana de „Rege“, de această dată ca antrenor, fie că va trăi al doilea cel mai mare eşec în această meserie, după ratarea calificării la Mondialul din 2002 din postura de selecţioner al României.

Calculele sunt simple: Viitorul e doar la mâna ei. Dacă bate CFR Cluj, la Ovidiu, e noua campioană a României! Iar asta la opt ani de la înfiinţare. 

Şi dacă Viitorul nu bate?

Pentru urmăritoarele FCSB şi Dinamo, speranţele la titlu se leagă de un eventual pas greşit făcut de puştii lui Hagi.

*FCSB va câştiga campionatul, dacă bate CS U Craiova, iar Viitorul se împiedică acasă. În caz de egalitate de puncte cu Viitorul, FCSB e dezavantajată de rezultatele directe: 1-3 şi 1-1.

*Dinamo poate termina pe primul loc, doar dacă bate Astra în „Ştefan cel Mare“. Victoria „câinilor“ trebuie să fie coroborată cu remiza sau înfrângerea Viitorului. În caz de egalitate de puncte între Dinamo şi Viitorul pe primele două poziţii, bucureştenii sunt campioni, fiindcă au avantajul rezultatelor directe: 0-0 şi 2-1.

*Dacă Dinamo şi FCSB se vor clasa pe primele două locuri după ultima etapă cu punctaj egal, atunci golaverajul va decide campioana. Asta deoarece rezultatele directe sunt identice: 2-1 şi 1-2.

*Dacă Viitorul, FCSB şi Dinamo vor încheia play-off-ul cu punctaj egal, atunci se face un clasament între ele, caz în care Dinamo e campioană, având cele mai bune rezultate în partidele cu contracandidatele la titlu.

12 ani au trecut de la singurul trofeu cucerit de Gheorghe Hagi ca antrenor: Cupa Turciei cu Galatasaray în sezonul 2004-2005.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite