„Câinii roşii” latră mult şi degeaba!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda declaraţiilor războinice pe care fotbaliştii şi oficialii săi le fac înaintea fiecărui meci cu Steaua, Dinamo nu a mai obţinut nicio victorie în faţa eternei rivale în ultimele 11 partide.

La 67 de ani de la înfiinţare, Dinamo a devenit o formaţie oarecare în Liga I. Pe lângă faptul că n-au mai câştigat titlul din 2007, dinamoviştii nu au reuşit să obţină nicio victorie în faţa eternei rivale Steaua în ultimele lor 11 meciuri directe, roş-albaştrii obţinând nouă victorii şi două egaluri. În total, “Eternul Derby” s-a jucat de 158 de ori până acum, 131 de meciuri fiind disputate în Liga I. Steaua s-a impus de 57 e ori, Dinamo a câştigat 54 de meciuri, iar 47 de întâlniri s-au încheiat nedecis. Ultima victorie a lui Dinamo în faţa Stelei datează din 25 aprilie 2011, când Gabriel Torje a marcat unicul gol al partidei disputate în Ghencea, în etapa a 28-a a Ligii I. Pe banca Stelei se afla atunci Sorin Cârţu, în timp ce Dinamo era antrenată de Ioan Andone. Nici roş-albaştrii nu se puteau lăuda atunci că aveau statistica de partea lor. Un singur succes în ultimele 10 partide contra lui Dinamo avea Steaua, în timp ce “câinii” câştigaseră nu mai puţin de 7 întâlniri. Situaţia s-a schimbat radical începând cu finala Cupei României de la Braşov, din 25 mai 2011, când Steaua, antrenată de această dată de Cosmin Olăroiu, s-a impus cu 2-1 în faţa rivalei. Au urmat şase victorii consecutive ale Stelei şi un total de 11 partide fără înfrângere.

“Suntem ai dracu’ de motivaţi! Să dăm drumul la câini! Pentru noi e un meci care contează mai mult decât un campionat”, spunea Flavius Stoican cu o zi înaintea partidei de duminică. De fapt, dinamoviştii au fost mereu “câini” numai în faţa ziariştilor, pentru că pe teren n-au prea arătat mare lucru în ultimele sezoane. De partea cealaltă, steliştii au postat mai multe fotografii pe reţelele de socializare, în care şi-au arătat bucuria pentru victoria din derby. „Zâmbim din nou. Ce bine e! Cel mai bun moment să-ţi revii e o victorie cu Dinamo. Nimic nu se compară. Poate doar titlul”, a scris Chipciu pe Facebook.

Arlauskis va pleca la Watford

Giedrius Arlauskis, portarul lituanian al Stelei, a fost cel care a cerut oprirea meciului, în debutul reprizei secunde, din cauza torţelor aruncate de fanii dinamovişti în zona porţii sale. Isprava fotbalistului de 28 de ani i-a reamintit lui Dinu Gheorghe de “Cazul Bricheta”, celebrul meci Rapid – Steaua din 2008, cunoscut şi pentru “Cazul Bricheta”. O brichetă aruncată din tribune l-a determinat atunci pe Alexandru Deaconu să oprească partida, la scorul de 1-0 pentru Rapid. Ulterior, roş-albaştrii au câştigat derby-ul cu 3-0 la comisiile FRF. “Arlauskis a fost Lovin de atunci”, a spus Dinu Gheorghe, făcând referire la faptul că actualul mijlocaş al Concordiei Chiajna a insistat cel mai mult pentru oprirea meciului din 2008. Duminică, Arlauskis a disputat ultimul său derby din Liga I, la finalul sezonului el urmând să plece la Watford, grupare nou-promovată în Premier League. Fostul club al lui Tamaş e proprietatea familiei Pozzo, care mai deţine cluburile Granada CF şi Udinese.

Sunt sigur că batem Steaua cu 3-1. Îi măcelărim! Vreau să avem toţi dinamoviştii un Crăciun fericit, mai ales că şi adversarii s-au obişnuit să piardă Cristi Borcea (2011) Vreau ca Dinamo să bată din nou Steaua la scor de tenis, ca în 1990! Constantin Anghelache (2013) Steaua e de bătut, nu există echipă invincibilă în lume. Simt că o să-i învingem! Ionel Dănciulescu (2013) Mai am un singur obiectiv pentru sezonul ăsta, să bat Steaua. Sau FCSB-ul, ca să nu mă amendeze CNA-ul. Dinamo – FCSB sună rău, nu se poate chema derby Marius Niculae (2015)

Stoican e din nou pe făraş

Venirea lui Dinu Gheorghe în postura de preşedinte al clubului Dinamo va aduce mai mult ca sigur schimbări, atât la nivelul lotului, cât şi la cel al băncii tehnice. Plecarea lui Flavius Stoican este o certitudine în acest moment, Ionuţ Negoiţă şi Dinu Gheorghe vizând nume mari pentru banca tehnică a „câinilor”: Răzvan Lucescu, Ioan Andone sau Mircea Rednic. „Să vedem ce se va întâmpla la Dinamo, ce îşi propun. Dacă vor titlul şi au nevoie de mine, vin cu mare drag”, a anunţat deja Ioan Andone.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite