Australian Open 2015: Andrei Pavel, „nebunul“ care crede în şansele lui Marius Copil în meciul cu Stan Wawrinka

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Copil FOTO AP
Marius Copil FOTO AP

Marius Copil se pregăteşte de meciul carierei, cu Stan Wawrinka, în turul doi la Australian Open 2015. Andrei Pavel îi dă curaj: „Nici elveţianul n-are trei mâini“.

Marius Copil şi-a depăşit limitele, ajungând în premieră în turul doi al unui turneu de Grand Slam, după succesul cu spaniolul Pablo Andujar.
Arădeanul de 24 de ani a trecut de trei runde de calificări pentru a prinde un loc pe tabloul celor 128 de tenismeni care iau startul în turul I. În această fază, Marius Copil a dispus marţi dimineaţa de mult mai titratul Pablo Andujar în trei seturi, scor 6-2, 6-2- 7-5, graţie unui joc agresiv, în care a scurtat pe cât posibil schimburile de mingi şi a trimis 18 aşi în careul opus. Un singur moment „ de rătăcire” a avut românul, în setul al treilea, când a servit pentru meci la 5-3, dar a fost egalat de sportivul iberic.
Copil şi-a revenit rapid, s-a impus în ultimele două jocuri şi a prins astfel un loc în turul secund şi o întâlnire de gală cu elveţianul Stanislas Wawrinka, câştigătorul de anul trecut al Australian Open. Stan e pe locul 4 în ierarhia ATP şi, bineînţeles, nimeni nu-i acordă vreo şansă lui Marius Copil în confruntarea cu un tenismen care în ultimii ani pune serioase probleme celor din grupul „Big Four” – Nadal, Federer, Djokovici şi Murray.  Nimeni în afara antrenorului său, clujeanul Adrian Szabo, şi a lui Andrei Pavel.
Înaintea turneelor australiene, Copil s-a pregătit cu ambii tehnicieni la Cluj, iar Pavel a rămas impresionat de randamentul tenismenului clasat pe locul 194 ATP: „Cred că, în sfârşit, a ajuns la un nivel de maturitate. Au fost anumite lucruri care nu s-au îmbinat în trecutul său, dar acum e pe felie, cum se spune. Mi-a plăcut mult cum s-a antrenat la Cluj, l-am văzut motivat şi pregătit să muncească mult. Copil a început foarte bine anul, avea nevoie de un start bun, de moral, pentru că el căzuse foarte mult în clasament”.


Stanislas "Stan" Wawrinka, locul 4 ATP, câştigător la Australian Open în 2014

image

„Presiunea e pe Wawrinka”
Meciul dintre Copil şi Wawrinka va avea loc mâine dimineaţă pe un teren central şi cu public numeros, o premieră pentru tenismenul român obişnuit mai degrabă cu tribune goale.  „Contra lui Wawrinka, nu are nimic de pierdut, trebuie să fie relaxat şi agresiv, pentru că presiunea nu e pe el, ci pe elveţian. Eu îl văd capabil pe al nostru de o surpriză! Poate să-l bată pe Wawrinka, de ce nu? Nici ăla nu are trei mâini, totul e posibil în tenis”, e de părere Pavel. Copil s-a mai întâlnit o singură dată cu jucătorul elveţian, în 2013, la Madrid, când Stan s-a impus cu un dublu 6-4.

„Calităţile lui Copil sunt serviciul, jocul agresiv şi forţa”.
Andrei Pavel, fost jucător de tenis

Pe cine a bătut Copil
Calificări
Horacio Zeballos (Argentina, locul 125 ) 6-4, 7-5
Philipp Petzschner (Germania, locul 421) 6-3, 3-6, 8-6
Omar Jasika (Australia, locul 571 ) 7-6, 6-2
Turul I
Pablo Andujar (Spania, locul 43) 6-2, 6-2, 7-5

Ora disputării partidei dintre Copil şi Wawrinka se va anunţa miercuri. 
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite