ANALIZĂ Naţionala abandonată: de ce nu prea se vând bilete la meciul cu Irlanda de Nord şi ce greşeală a făcut FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sânmărtean (în galben)
Sânmărtean (în galben)

UEFA n-a închis tribunele în meciul România – Irlanda de Nord, însă ele nici nu se vor umple la capacitatea lor maximă la partida din 14 noiembrie (ora 21.45, TVR 1).

De fapt, sunt toate şansele ca ultimul meci oficial al anului să se dispute pe un stadion pe jumătate gol. Federaţia Română de Fotbal a început de miercuri comercializarea tichetelor prin site-ul biletefrf.ro. E acelaşi site prin intermediul căruia s-au dat toate biletele pentru partida cu Ungaria. Numai că acum procesul de vânzare s-a schimbat puţin.

Fiecare doritor e obligat să-şi facă un cont pe biletefrf.ro şi abia apoi îşi va putea plasa comanda: maximum patru bilete pe fiecare Cod Numeric Personal. În rest, preţurile sunt mai mici faţă de jocul cu maghiarii, chiar dacă România va întâlni liderul grupei. După trei jocuri disputate, Irlanda de Nord are nouă puncte din nouă posibile.

Frigul şi ora târzie îi descurajează pe fani

Dacă biletele pentru confruntarea cu Ungaria s-au dat ca pâinea caldă pe internet şi n-a mai fost nevoie ca FRF să le pună în vânzare şi la case, acum interesul e mult mai scăzut, deşi, din punct de vedere valoric, România va întâlni o echipă mai bună.

Joi, la 24 de ore după începerea vânzării online, nici măcar tichetele de 20 de lei, adică cele care s-au terminat în câteva ore pentru meciul România – Ungaria, nu fuseseră foarte căutate de fani. 

Explicaţiile pentru acest dezinteres sunt multiple. În primul rând, jocul echipei n-a convins nici în remiza cu Ungaria, ba mai degrabă a dezamăgit, mai ales în partea secundă.

Apoi, dacă România – Ungaria a început la ora 19.00, acum meciul e programat pentru ora 21.45, ceea ce înseamnă că mulţi spectatori nu vor putea ajunge acasă, folosind mijloacele de transport în comun. Nu în ultimul rând va conta şi faptul că, la ora jocului, temperaturile vor ajunge sub zero grade. În plus, în acest moment, potrivit prognozelor meteo, sunt şanse de ploaie pentru ziua de 14 noiembrie, însă aici situaţia se mai poate schimba.

2.700 de bilete pentru nord-irlandezi

FRF le-a alocat oaspeţilor 2.700 de tichete pentru meciul de pe „Arena Naţională“. Federaţia nord-irlandeză a pus în vânzare tichetele la preţul de 6 lire sterline (34 de lei). Acestea pot fi achiziţionate până vineri, iar fanii le vor ridica de la Bucureşti.

Decizie de înţeles cu Danemarca

Dacă românii nu se înghesuie să cumpere bilete pentru un meci din preliminariile Euro 2016, cu siguranţă, interesul va fi şi mai scăzut pentru amicalul cu Danemarca (18 noiembrie).

Tocmai de aceea, decizia FRF de a programa ultimul meci al anului tot la Bucureşti e una de neînţeles. Mai ales că federaţia ar fi putut organiza întâlnirea cu nordicii în provincie, la Ploieşti sau la Cluj, acolo unde există stadioane moderne, sau chiar la Piatra Neamţ, acolo unde tricolorii au evoluat ultima dată la 3 septembrie 2010, 1-1 cu Albania, în preliminariile Euro 2012.  

45.034 de spectatori au asistat la meciul România – Argentina (0-0), disputat în martie. A fost primul joc din acest an de pe teren propriu.   48.000 de spectatori au fost în tribune la România – Ungaria (1-1), cel de al doilea meci de pe teren propriu din 2014.

Cât costă biletele cu Irlanda de Nord

VIP 1 - 500 lei

VIP 2 - 300 lei

Tribuna Vest, inel 2 -80 / 100 lei

Tribuna Vest, inel 3 – 40 / 50 lei

Tribuna Est, inel 1 şi 2 central - 100 lei

Tribuna Est, inel 1 periferic - 60 lei

Tribuna Est, inel 2 periferic - 50 lei

Tribuna Est, inel 3 central - 40 lei

Tribuna Est, inel 3 periferic - 30 lei

Peluze, inel 1 - 30 lei

Peluze, inel 2 - 25 lei

Peluze, inel 3 - 20 lei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite