Amicale de lux diseară în Europa. Messi şi Ronaldo, adversari cu naţionalele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
messi

Argentina şi Portugalia se întâlnesc diseară într-un amical la Londra, meciul prilejuind a doua confruntare dintre cele două staruri mondiale la nivel de echipe naţionale.

Din 2009, disputa Messi – Ronaldo gravitează în jurul rivalităţii Barcelona- Real Madrid. Practic, cam tot ce se întâmplă în jurul acestui duel are legături cu cei doi mari fotbalişti ai lumii. Dincolo de faptul că sunt staruri la echipele de club, Messi şi Ronaldo reprezintă două ţări străine de Spania. Iar din postura de internaţionali ei s-au întâlnit o singură dată, în 2011, când Argentina a câştigat cu 2-1. Messi a dat o pasă de gol şi a reuşit golul victoriei în minutul 90, iar Ronaldo a marcat pentru Portugalia.
La Londra, diseară, va fi abia a doua confruntare între Messi şi Cristiano ca jucători de naţională. Iar destinul face ca cei doi să nu aibă niciun trofeu cu reprezentativele lor, contrar a ceea ce se întâmplă la echipele de club, acolo unde fiecare a triumfat de multe ori: Messi are 21 de trofee cu Barcelona, iar Ronaldo 15 trofee cu Manchester United şi Real Madrid. La dezamăgiri sunt cam pe aceeaşi treaptă. Messi a pierdut finala Cupei Mondiale din 2014, Ronaldo pe cea a Campionatului European din 2004 şi de aceea, nu întâmplător se spune despre ei că nu strălucesc la naţională aşa cum o fac la echipa de club.
În duelul lor de la lot, Messi este avantaja net, pentru că Argentina are o distribuţie net superioară Portugaliei. „Pumele” se prezintă cu locotenenţii lui Messi, adică Aguero, Di Maria, Higuain, Mascherano, Tevez, Lamela ori Pastore, în vreme ce susţinerea lui Ronaldo este formată din Nani, Quaresma, Danny, Postiga sau Moutinho, nume fără strălucire, în comparaţie cu argentinienii.
Spania – Germania, fără strălucire
Un alt amical de gală este cel programat la Vigo, unde Spania va primi vizita Germaniei. Altădată, această dispută ar fi adus pe gazon vedete de 24 de karate, însă acum situaţia e alta. Atât Spania, cât şi Germania au garnituri noi, cu mulţi jucători tineri, lipsiţi de cotă internaţională. Spania pare totuşi un pic mai închegată, păstrând din vechiul nucleu pe casillas, Ramos, Pique, Albiol, Alba, Busquets, Cazorla şi Pedro. Germania, în schimb, îi mai are doar pe Muller, Gotze, Khedira, Kroos, Podolski şi Howedes.  Lângă veterani, ibericii i-au propulsat pe Koke, Morata, Alacer, Bernat, Brunos, Isco şi Nolito, iar germanii pe Durm, Ginter, Hector, Rudy, Kruse, Knoche, Bellarabi sau Volland.  Meciul cu Germania va fi însă unul special pentru Iker Casillas, deorece portarul Realului va bifa a 160-a selecţie la echipa naţională. La 33 de ani, „San Iker” se va apropia la 24 de meciuri de liderul absolut al selecţiilor la naţională, egipteanul Ahmed Hassan, retras din activitate, şi în doi ani îl poate detrona pe acesta dacă rămâne titular la echipa naţională. Casillas a debutat la naţională în 2000, la 19 ani, într-un meci contra Suediei, şi e dublu campion european şi campion mondial.

Programul amicalelor de azi
Japonia – Australia 12.20
China- Honduras 13.30
Iran – Coreea de Sud 14.45
Slovacia – Finlanda 18.00
Belarus – Mexic 19.00
Grecia – Serbia 19.00
Slovenia – Columbia 19.00
Austria – Brazilia 20.00 Dolcesport 2
Ucraina – Lituania 21.00
Ungaria-Rusia 21.30
Spania – Germania 21.45 Digisport1
Polonia – Elveţia 21.45
Irlanda- SUA 21.45
Argentina – Portugalia 21.45 Digisport 2
Italia-Albania 21.45
Scoţia – Albania 22.00

Franţa – Suedia 22.00 Digisport 3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite