Şarapova s-a obişnuit cu mediocritatea: Maria a explicat care mai e bucuria ei, atunci când se înscrie în diferite turnee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cândva, rusoaica de 30 de ani era o forţă în circuitul WTA, dovadă şi cele cinci titluri de Grand Slam pe care le-a cucerit. Acum, Maria a coborât ştacheta.

Maria Şarapova nu mai e ce a fost şi, la ce rezultate are acum, va fi o surpriză uriaşă, dacă va reuşi să revină pe viitor în elita tenisului.

De când a revenit pe teren după suspendarea primită pentru dopaj, rusoaica are un bilanţ foarte slab: 21 de victorii, 10 înfrângeri. Astfel, Şarapova a câştigat un singur turneu, cel de la Tianjin, care e în categoria Internaţional, fiind la acelaşi nivel cu turneul de la Bucureşti!

Şarapova se află acum pe locul 41 mondial şi nici măcar nu mai e printre cele mai bine clasate sportive din Rusia. Înaintea ei se află Kuzneţova, Kasatkina, Pavlyuchenkova, Vesnina şi Makarova.

În aceste condiţii, până şi Şarapova pare a fi resemnată. După eliminarea de la Indian Wells, încă un turneu pe care l-a părăsit în runda inaugurală, Maria a avut un discurs în care a admis că nu mai are ţinte foarte înalte pentru acest sezon.

Ce a spus?

*Am ştiut încă din primul moment când am revenit în circuit că voi fi nevoită să muncesc mult pentru a ajunge cap de serie. Necesită timp şi muncă, nu mi-e teamă. 

*Desigur că voiam să mă descurc cât mai bine aici (n.r. – la Indian Wells) şi nu doar pentru că am triumfat de câteva ori în trecut.

*Sunt o fostă campioană care încearcă să joace cât mai bine. Tot ce ştiu e că anul acesta particip la turnee, iar anul trecut n-am avut această şansă. Deci, am de ce să fiu recunoscătoare atunci când ies din tunel şi intru pe teren.

CITEŞTE ŞI:

*Halep şi Begu, o înfrângere care te lasă cu gura căscată: au fost bătute de o jucătoare de 42 de ani şi de o anonimă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite