Votul tău contează? Poate pentru ei, nu pentru tine

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doi ani ţi se prezintă soluţia miraculoasă şi de fiecare dată constaţi că ţi-ai luat iar ţeapă. De 27 de ani ţi se tot repetă acelaşi lucru şi tu continui să vrei să fii minţit, crezând că votul tău va schimba ceva.

Ţi se spune la televizor, în presa scrisă (online), la radio, pe bloguri, facebook şi afişe cum că Votul tău chiar contează.

Aşa este, votul tău chiar contează... pentru Ei, nu pentru tine.

Sper, dragă cititorule, că nu mai eşti atât de naiv încât să crezi că prin votul tău se va schimba ceva. Dacă vrei ca lucrurile să fie mai bune atunci stai cu „biciul” pe ei după ce vin la putere şi nu îi lăsa să facă rău ţie şi Ţării tale.

Ai soluţii miraculoase prezentate din doi în doi ani, dar nimic nu s-a schimbat. Totul se poate măsura în cifre, iar ele arată că niciodată nu a fost cum ai vrut tu, ci aşa cum ţi-au impus ei.

Scena politică este una perversă în care partidele mari fac partide mici, în care unii intră aparent în opoziţie cu alţii... doar ca votul tău să nu se piardă ci să îl obţină altfel. S-au făcut şi desfăcut alianţe, în spatele ecranului împart ţara precum fraţii averile părinţilor. 

Să fii politician nu este uşor... această calitate se moşteneşte, este o îndatorire genetică ce vine pe bani mulţi de la tată la fiu. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

Mergi la Vot? Foarte bine, dar nu fi naiv să crezi că ceva se va schimba fără ca tu să te schimbi.

Fii cu ochii pe ei după, nu în timpul alegerilor. Lasă-i să vină la putere şi ocupă-te câteva minute pe săptămână să îi verifici şi unde nu îţi convine să iei măsuri.

Contează cu mult mai mult să fii responsabil după, nu în timpul votului.

Avem parte în această perioadă de teorii ale conspiraţiei pentru cei mai slabi de înger. Unii spun că Soroş este de vină, o bună parte că ruşii, alţii că americanii... Uniunea Europeană are şi ea o vină, dacă nu, sigur Germania are...

Dar nu ei... politicienii români nu au absolut nici o vină, adică sunt complet nevinovaţi... ceilalţi sunt.

Ajungi să te cerţi cu prietenii pentru că ei gândesc altfel; îţi urăşti părinţii şi bunicii pentru că au adus ţara în această situaţie şi continuă să o facă; eşti supărat că alţii primesc măriri de salarii deşi trăiesc în mizerie... 

Tu chiar crezi că acesta este jocul tău, echipa ta, că dacă „ai tăi” vor câştiga lumea va deveni mai bună, că dacă ceilalţi vor veni la putere e ca şi cum un asteroid ar lovi pământul...

Şi să ştii că nu doar la noi este aşa: peste tot în lumea partidele apelează la aceleaşi strategii în timpul campaniilor electorale.

Haideţi să fim serioşi: cine vrea să schimbe ceva o poate face cu mult mai bine din societatea civilă. De acolo ai continuitate şi poţi trage la răspundere fără ca cineva să te atace. De ce ai vrea să devii politician ca să schimbi ceva? Ce poţi face de acolo, dintr-un amărât de post pe care îl vei deţine o perioadă limitată şi nu vei putea să îl faci ca factor implicat al societăţii civile?

A sigur... poţi face ceva şi... pentru tine, lucru care din societatea civilă nu prea merge căci nu ai acces la banul public.

Vă spun eu: nimic mai mult.

Voi merge duminică la Vot? Cu siguranţă, dar nu sperând că politicienii vor schimba ceva, ci că eu voi fi atent la tot ceea ce ei vor face.

Aşa că: Hai duminică la vot!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite