Triumful talentului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dovedit şi el plagiator, asemenea fostului lui superior pe nume Victor Ponta, ex-prim-vicepremierul Gabriel Oprea nu se poate deloc aştepta în viitor la veşti chiar foarte bune.

Îndată ce va fi în mod oficial deposedat de titlul de doctor în ştiinţe, titlu obţinut prin furt, generalul cu patru stele dobândite într-un timp record numai datorită oportunismului şi servilismului lui politic, se poate aştepta în primul rând la degradare militară. Aşa că nu e deloc exclus ca în foarte scurt timp magnificul general Izmană să devină simplu maior. Carevasăzică, maiorul Izmănuţă.

Conform regulamentelor în vigoare, nici cariera universitară nu va mai fi aceeaşi sau nu va mai fi deloc pentru atât de umflatul în pene, în fălci şi-n guşă fost prim-vicepremier. Dl. Oprea îşi va pierde calitatea de conducător de doctorate cu care a făcut în ultimii ani negustorie cu iz penal. Şi asta nu e tot. Firesc ar fi ca impostorul în stil mare, plagiatorul neruşinat Gabriel Oprea să fie foarte curând deposedat de toate titlurile şi gradele universitare căpătate tot prin furtişag, trafic de influenţă şi dat din coadă în conformitate nu cu interesul naţional, ci cu interese personale de cea mai joasă speţă.

Se pare că bine nu-i va fi defel nici doamnei Adela Loredana Popescu, căsătorită Neagu, secretara de odinioară a domnului încă general Gabriel Oprea. Cadorisită şi ea cu un doctorat, cum altfel decât şi acela plagiat copios, de ultra-generosul ei şef. Decorată de vreo două ori atât de fostul preşedinte, dl Traian Băsescu, cât şi de preşedintele actual, dl. Klaus Iohannis.

Deocamdată este bine, mersi, la adăpost, cealaltă muză a generalului Izmană. Fosta consilieră, o duduie tinerică de doar 24 de ani, cu un nume deja celebru: Alexandra Dobre. Pe care a salvat-o din foame, imposibilitatea de a-şi plăti ratele pentru luxosul ei apartament şi nedreaptă uitare nimeni altul decât mai vechiul nostru client, primarul pesedist de la Sectorul 4 al Capitalei, domnul tovarăş Daniel Băluţă.

Om bun şi nedornic defel să i se facă vreo nedreptate acestui tânăr element excepţional pe nume Alexandra Dobre, care, la doar 24 de ani, este deja dublu licenţiată şi în Drept, şi în Ştiinţe politice şi despre care aflăm că ar fi colecţionat încă de pe acum şi un prim masterat, dl. Băluţă i-a oferit domnişoarei Dobre, mi se spune că aşa, fără concurs (pe site-ul Primăriei nu figurează nici un anunţ în acest sens), numai şi numai pe ochi frumoşi şi fizic de felină, postul de director la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”. Pe care în nemăsurata lui înţelepciune de pesedist, dl. Băluţă a avut grijă să îl facă praf şi să-l condamne la uitare când, în decembrie 2015, l-a înlocuit fără nici un motiv din funcţia de director pe dl. Cristian Şofron. 

Presimţind că duduia Dobre ar putea fi  grav afectată emoţional de relele ce s-au abătut asupra fostului ei mentor, dl. general Oprea, dar şi de dispariţia prin absorbţie a UNPR-ului la care ţinea atât încât a dat expresie pe facebook, într-un mesaj sfâşietor, nemăsuratei ei dureri, dl. Băluţă s-a îngrijit de toate. Că doar primarul pesedist este bărbat galant şi are la dispoziţie funcţii de dat ca dar, are şi bani din impozitele şi taxele plătite de cetăţenii din Sectorul 4 care au comis nesăbuinţa de a-l vota.

Tinerica Alexandra Dobre va avea, din câte se zvoneşte prin târg, un salariu lunar de nici mai mult, nici mai puţin, 1500 de euro. Enorm pentru un bugetar. Mai mult chiar decât ar fi avut dacă dl. Oprea i-ar fi făcut cadou nu doar un doctorat, ci şi titlul de profesor universitar.

Nu ştim deocamdată ce mari planuri manageriale are tânăra directoare Alexandra Dobre. Cred că nu prea ştie nici ea, dar asta, la urma urmei, nici nu mai prea contează.

Am aflat însă că tânărul element, garantat a fi excepţional atât de dl. Oprea cât şi de dl. primar Băluţă se auto-încurajează spunându-şi „am ţinut eu la respect câteva zeci de prefecţi, nu mă voi descurca preţ de patru ani în fruntea unei biete Case de Cultură?”

Pentru ca la lucrurile să meargă zeiss, îmi îngădui să îi recomand domnişoarei Dobre să citească un text superb de I.L. Caragiale. Text al cărui titlu a dat numele însemnărilor mele de azi. Textul este despre corupţie.    

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite