STUDIU Persoanele cu studii medii vor muncă de birou în timp ce piaţa muncii caută sudori şi îngrijitori de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce sudorii, mecanicii şi îngrijitorii de bătrâni sunt la mare căutare pe piaţa muncii, persoanele cu studii medii caută să se califice pentru munca de birou. Aşa arată un studiu recent prezentat de Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor (FDP).

Mai exact, peste 60% din persoanele cu studii medii care iau parte la cursuri de formare se orientează către munca de birou, încercând să se formeze în domenii precum operator calculator şi contabilitate, arată studiul citat. 

Jumătate din cele 329 de persoane care au participat la studiu au reuşit să se angajeze după ce au absolvit cursurile de calificare. De pildă, cursul de calificare de mecanic-auto a generat o rată de angajare de 30%. Dintre participanţii care au absolvit cursuri pentru îngrijirea bătrânilor, 17% au reuşit să se angajeze. 

Nivelul cel mai scăzut de angajare s-a înregistrat la cursanţii din domeniul comercial, deşi informaţiile din piaţa muncii spun că, în aceste domenii, oamenii calificaţi se află la mare căutare.

„Mulţi dintre cei care au apelat la noi aveau nevoie de mai multă încredere în ei pentru a-şi căuta activ un loc de muncă. Consilierea le-a dat această încredere, iar cursurile au făcut ca angajatorii să fie mulţumiţi de personalul calificat de noi. De asemenea, mai multe firme ne-au contactat atunci când au avut nevoie de personal. Mulţumită formatorilor şi echipei cursanţii au avut posibilitatea să participe la o formare de calitate, care a pus accentul pe practica în firme din domeniile de calificare. Raportul stabilit cu fiecare cursant în parte ne permite să spunem cu încredere că ştim pe cine recomandăm pentru angajare”, a declarat Denisa Fleşner, reprezentanta FDP.

Domeniile în care s-a oferit calificare prin acest proiect au fost din sectorul confecţii metalice şi auto, comercial, panificaţie, financiar-administrativ şi asistenţă la domiciliu (îngrijitor bătrâni la domiciliu).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite