Preşedintele Colegiului Medicilor din România: „Spitalele din România vor rămâne în luna octombrie fără finanţare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fără bani pentru spitale începând cu luna octombrie 2013 FOTO Adevărul
Fără bani pentru spitale începând cu luna octombrie 2013 FOTO Adevărul

Spitalele româneşti vor rămâne fără bani în luna octombrie 2013, în condiţiile în care rectificarea bugetară nu va fi una pozitivă. Anunţul a fost făcut de profesorul Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), care susţine că „dacă banii nu sunt alocaţi direct sistemului de îngrijiri de sănătate, este pusă în pericol atât siguranţa pacienţilor, cât şi cea a corpului medical”.

„L-am auzit pe domnul prim-ministru Victor Ponta II, care vorbeşte altfel decât Victor Ponta I. Altfel vorbea înainte de 9 decembrie. El spune că rectificarea de buget nu va fi pozitivă. Este un lucru mai mult decât periculos pentru sistemul de îngrijiri de sănătate”, a declarat profesorul Astărăstoae.

În opinia acestuia, trebuie să existe o finanţare corespunzătoare a sistemului de sănătate înainte de a se discuta despre orice altă probleme pentru că nu poate să existe o crestere economică, o creştere a PIB-ului, o ieşire din recesiune sau criză atât timp cât nu există o stare de sănătate corespunzătoare a populaţiei.

„Noi, pe toţi parametrii obiectivi, morbiditate, boli cronice, mortalitate evitabilă, suntem pe ultimul loc", a explicat Astărăstoae, arătând că toate ţările care s-au dezvoltat economic au investit, în primul rând, în sănătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite