Sfaturile medicilor pentru populaţia aflată în zonele afectate de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
3.600 de persoane din judeţul Galaţi, evacuate FOTO Adevărul
3.600 de persoane din judeţul Galaţi, evacuate FOTO Adevărul

Peste 3.600 de persoane din judeţul Galaţi au fost evacuate din locuinţe în urma inundaţiilor, potrivit unui bilanţ provizoriu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Inundaţiile din judeţul Galaţi, care au făcut ca peste 2.400 de persoane să fie evacuate din locuinţe, dat fiind faptul că 1.400 de case au fost afectate de ape, i-au determinat pe specialiştii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) să formuleze o serie de recomandări pentru populaţia din zonele afectate.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, oamenii sunt sfătuiţi să nu consume apă din fântâni, ci doar din surse autorizate. De asemenea, populaţia ar trebui să păstreze în condiţii corespunzătoare produsele alimentare, fiind sfătuiţi să păstreze şi o igienă persoanală riguroasă, acordând atenţie deosebită spălatului frecvent al mâinilor.

Totodată, mai subliniază specialiştii, oamenii ar trebui să se protejeze de muşcăturile de ţânţari utilizând îmbrăcăminte adecvată şi să încerce să prevină îmbolnăvirile, respectând cu stricteţe sfaturile medicilor.

„Precizăm că manipularea cadavrelor de animale trebuie să se realizeze cu atenţie şi în condiţii de siguranţă, acestea nereprezentând risc epidemiologic”, se arată în comunicatul de presă.

Avertizarea Cod portocaliu de inundaţii, valabilă şi azi

De altfel, hidrologii au emis ieri o nouă avertizare Cod Portocaliu de inundaţie, valabilă până duminică la ora 12:00, în două bazine hidrografice din judeţul Galaţi. În cursul zilei de ieri, la cererea ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, o mie de paturi, încărcate în cinci autocamioane au ajuns în municipiul Tecuci, judeţul Galaţi. Paturile au fost distribuite populaţiei afectate de inundaţii, precizează Ministerul Apărării Naţionale.

Peste 500 de militari, în zona afectată de inundaţii, misiuni de limitare a efectului viiturilor şi de consolidare a digurilor cu saci de nisip.

Cel mai mare număr de persoane evacuate, 3.060, se află în comuna Pechea, alte 550 fiind în Slobozia Conachi, localităţi care în cursul nopţii trecute au căzut pradă unor noi viituri.

Pe aceeaşi temă:

Cantina de Ajutor Social din Galaţi a pregătit 550 de porţii pentru prânzul celor care muncesc în comunele afectate de inundaţii

Astăzi, la ora 12.30, trei transporturi de hrană caldă pentru pompierii, jandarmii şi militarii care ajută oamnenii în misiune în comunele afectate de inundaţii, au plecat de la Cantina de Ajutor Social Galaţi. Acţiunea de astăzi se va repeta şi în zilele următoare.

Codul portocaliu de inundaţii în judeţul Galaţi, prelungit până duminică la prânz

Hidrologii au prelungit codul portocaliu de inundaţii emis vineri, valabil pe râurile din bazinele Suhu şi Chineja, din judeţul Galaţi, până duminică, la ora 12.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite