Pagina cititorului: „Am doza zilnică de informaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanca Eva Kun (56 de ani) este una dintre cititoarele fidele ale cotidianului „Adevărul“. Răsfoieşte cu cea mai mare plăcere paginile ziarului, pe care îl apreciază pentru calitatea materialelor.

După cum ne-a spus Eva, „Adevărul" îi oferă cantitatea necesară de informaţii, ambalată în cel mai obiectiv mod: „Răsfoiesc fiecare pagină de la A la Z. Îmi place în mod deosebit să citesc materialele scrise de Grigore Cartianu. Citesc toate articolele".  Unul dintre motivele pentru care Eva Kun s-a abonat la „Adevărul" l-au reprezentat şi colecţiile de cărţi şi DVD-uri scoase împreună cu ziarul.

Editorialul cititorului: Tineri în partidele româneşti. Merită?!

O veste bună: Vadim dizolvă organizaţia de tineret a Partidului România Mare! O veste proastă: o va reînfiinţa! Dincolo de scandalul cu ziarul PRM, se poate pune serios în discuţie motivaţia intrării tinerilor şi femeilor în politică. Vadim zice că la el tinerii vor excursii, nu merg să ducă coroane şi nu participă la diverse întâlniri.

Mai aflăm că ei se ocupă de postarea pe internet. Cam puţin pentru cei care ar urma să reprezinte viitorul politic al partidului şi situaţia se repetă în orice partid din România! Tinerii, ca şi femeile, au rezervate de către bărbaţii din partid locuri aparte: în organizaţia de tineri sau în cea de femei, cei mai buni urmând să aibă... onoarea să fie alături, pe listă, de bărbaţi! Nu vă sună a discriminare, câtă vreme nu există o organizaţie de bărbaţi?! Cum să te înscrii în organizaţia de femei sau de tineret şi să speri că dintre ai tăi vor fi promovaţi câţiva mari bărbaţi, pe lista cu eligibili? E absurd să fii discriminat în propriul partid, trimis să lipeşti afişe, la şcoli de vară, să faci cafele, să donezi jucării sau să întreţii pagini de internet, iar ceilalţi din partid să fie mai egali ca tine când e vorba de pus pe listă, nu?

În urmă cu aproape 2 ani şi cei de la ANES (Agenţia naţională pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi) s-au prins de discriminare şi au transmis conducerilor partidelor parlamentare solicitarea de a îmbunătăţi participarea femeilor la procesul de decizie, prin introducerea în statut a sistemului ponderii de participare a fiecărui sex la toate nivelurile de decizie. ANES nu făcea, astfel, decât să atragă atenţia conducerilor partidelor (asigurate de bărbaţi!) asupra necesităţii respectării Legii 202 din 2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată. În ciuda ANES, femeile sunt şi astăzi tratate la fel, doar cele mai bune (fără aluzie sexuală!) fiind băgate în seamă şi acceptate pe liste de către bărbaţi.
  Florentin Deac

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite