Ora Pământului: sute de milioane de oameni din întreaga lume vor stinge lumina timp de o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: orapamantului.ro
FOTO: orapamantului.ro

„Ora Pământului” este marcată şi în România, chiar în seara în care se trece la ora de vară, în fiecare an, la finalul lunii martie.

Milioane de oameni şi companiile globale din peste 190 de ţări vor stinge luminile sâmbătă, timp de o oră, între orele 20.30 şi 21.30, pentru a marca „Ora Pământului”, un eveniment care se desfăşoară în ultima sâmbătă a fierărui an. 

„În fiecare an, Ora Pământului oferă oamenilor din toată lumea oportunitatea de a-şi arăta grija faţă de natură şi de a-i ajuta pe alţii să înţeleagă importanţa vitală pe care o are în viaţa noastră. Natura este "Acasă" şi este urgent pentru fiecare dintre noi să începem să îi acordăm mai multă atenţie. Acum, mai mult ca niciodată, când asistăm la o criză climatică dublată de pierderea biodiversităţii, este momentul să ne unim eforturile pentru a opri degradarea naturii şi pentru a accelera refacerea ei până în 2030. De Ora Pământului, stingem lumina şi transmitem un mesaj simplu: suntem împreună în această misiune şi fiecare dintre noi are un rol important în crearea un viitor sustenabil pentru oameni şi pentru planetă", a declarat Orieta Hulea, director general WWF România.

Acest eveniment a fost organizat, pentru prima dată, la finalul lunii martie, în anul 2007, în Sydney, Australia, atunci când 2 milioane de oameni şi peste 2.100 de companii au stins lumina timp de o oră. Din următorul an, evenimentul s-a transformat într-unul global şi sute de milioane participă în fiecare an. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Aventurile unui tânăr suedez în România. „Mi-au zis că e doar sărăcie şi mizerie, eu le arăt tuturor că e cu totul altceva”

Cum a fost învinsă Poliţia de un şofer lăsat fără permis pentru trecere pe roşu. „Culoarea era portocalie”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite