Ministerul Sănătăţii susţine renunţarea la ora de vară pe motiv că pierderea unei ore de somn creşte nivelul de stres
0Ministerul Sănătăţii susţine renunţarea la ora de vară pe motiv că nivelul de stres creşte atunci când se pierde o oră de somn. Mai exact, Ministerul Sănătăţii a dat aviz pozitiv pe propunerea făcută de mai mulţi parlamentari români, după ce ideea a fost luată în considerare la nivel european.
Pierderea unei ore de somn creşte nivelul de stres şi influenţează negativ organismul, afectând perfomanţa la muncă şi la şcoală.
„Este cunoscut faptul că schimbarea orei oficiale, prin trecerea la ora oficială de vară, presupune un efort de adaptare a organismului uman cu reducerea performanţei în muncă şi apariţia unor probleme legate de perioada de odihă prin somn”, arată Ministerul Sănătăţii într-o poziţie oficială, răspuns la o iniţiativa parlamentarilor români care vor anularea orei de vară în România.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, oamenii au nevoie de aproape o săptămână pentru a se adapta la ora oficială de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o oră mai devreme decât sunt obişnuiţi.
Printre cei afectaţi se numără persoanele cu vulnerabilităţi psihoemoţionale, depresii, afecţiuni cardiace.
Românii trec în fiecare an la ora oficială de vară în ultima duminică a lunii martie.