METEO Ninsori, polei şi vânt din această noapte, în mai multe zone din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii au emis o informare de precipitaţii mixte, polei şi vânt, valabilă din această noapte până marţi la prânz. Această informare este valabilă pentru Muntenia, Oltenia, Dobrogea şi Bărăgan. De asemenea, Delta Dunării şi litoralul Mării Negre se află luni, până la ora 20.00, sub Cod galben de vânt.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), pe 28 octombrie, în intervalul orar 2.00 – 14.00, mai multe zone din ţară se vor afla sub informare de vreme rea. 

Concret, în intervalul menţionat, în Muntenia şi în estul Olteniei vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, dar mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. 

Noaptea şi dimineaţa izolat se va semnala polei în vestul Dobrogei (unde vor predomina ploile) şi în Muntenia. Vântul va avea unele intensificări în Bărăgan şi în Dobrogea (mai ales în Delta Dunării şi pe litoral), cu rafale de 40-50 de kilometri pe oră.

De asemenea, Delta Dunării şi litoralul Mării Negre se află luni, până la ora 20.00, sub Cod galben de vânt fiind anunţate intensificări ale vântului ce pot atinge şi depăşi la rafală 55-60 de kilometri pe oră.

Cod galben de ninsori pentru sudul ţării încă de sâmbătă

În judeţele din sudul şi sud-estul ţării, de vineri seară şi până sâmbătă după-amiază a plouat şi vântul a avut la rafală viteze de până la 60-70 de kilometri pe oră. Ulterior, ploile s-au transformat în lapoviţă şi ninsoare.

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Călăraşi şi Ialomiţa au fost, de sâmbătă după-amiază până în noaptea de sâmbătă spre duminică, sub avertizare cod galben de ninsoare şi vânt puternic, stratul de zăpadă care s-a depus în aceste zone ajungând la zece centimetri.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: se încălzeşte din 30 octombrie, dar după 5 noiembrie se întorc precipitaţiile

În primele zile ale acestei săptămâni vom avea parte de o vreme rece, cu temperaturi sub mediile normale ale perioadei, însă începând cu 30 octombrie mercurul din termometre va urca din nou. Specialiştii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (27 octombrie – 9 noiembrie), potrivit căreia şansele de precipitaţii vor fi minime până pe 5 noiembrie când ar putea să ningă iar.

PROGNOZA METEO Cum va fi vremea în următoarele trei luni. Ce temperaturi ne aşteaptă de Crăciun şi de Revelion

Ne aşteaptă o iarnă blândă, asta pentru că regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele trei luni este unul apropiat de normele climatologice multianuale.

Cum ne-am pricopsit cu zăpadă abundentă în octombrie

Un val de aer rece din Rusia a adus prima ninsoare din această toamnă. Zăpada a provocat accidente şi ambuteiaje în weekend, atât în Capitală, cât şi în mai multe judeţe din sud. Meteorologii spun că până miercuri vor fi 5-6 grade, însă de joi se va încălzi. Oricum, speriaţi de vremea rea şi de riscul de a fi amendaţi, şoferii s-au înghesuit deja de azi să-şi schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

25 octombrie 2014, ziua cu cea mai timpurie depunere de zăpadă din Bucureşti. Cum va fi vremea în următoarele zile

Chiar dacă în România s-au înregistrat ninsori şi mai devreme de 25 octombrie, ziua de sâmbătă va rămâne în istoria măsurătorilor meteo ca fiind cu cea mai recentă depunere de zăpadă în Capitală. Specialiştii au anunţat că vremea rece se va menţine rece până miercuri, după care temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite