METEO Cod galben de ninsori. Meteorologii anunţă că se întoarce iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, două avertizări de Cod galben de ninsori şi viscol. Prima va intra în vigoare joi şi va expira pe vineri, în timp ce a doua va intra în vigoare vineri şi se va termina sâmbătă.

Prima avertizare va intra în vigoare joi, la ora 13.00, şi va expira vineri, la ora 16. În intervalul menţionat, vor cădea precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. 

În zona montană şi în regiunile sud-vestice vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi, îndeosebi la altitudini mari, se va depune strat consistent de zăpadă. 

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15 - 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 - 35 de litri pe metru pătrat. În Dobrogea, sudul Munteniei şi al Moldovei vor predomina ploile, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va depăşi la rafală 60 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea.

Cele 24 de judeţe care se află sub Cod galben de ninsori sunt Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Dâmboviţa, Hunedoara, Maramureş, Prahova, Timiş, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dolj, Harghita, Mureş, Sibiu, Vâlcea, Bacău, Buzău, Covasna, Gorj, Mehedinţi, Neamţ, Suceava şi Vrancea.

cod galben vreme rea

A doua avertizare Cod galben de ninsori este valabilă până sâmbătă

Cea de-a doua avertizare este valabilă în intervalul  vineri, ora 16.00 - sâmbătă, ora 16.00, când vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în toate zonele montane, în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului. În restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte. 

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15 - 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat în regiunile sudice, estice şi centrale. La munte, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. 

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze ce vor depăşi 50 de kilometri pe oră, mai ales în sud. La munte vor fi rafale de peste 70 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada.

Această avertizare este valabilă pentru Bucureşti şi pentru judeţele Ilfov, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Bacău, Suceava, Galaţi, Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj şi Sibiu. 

cod galben vreme rea

Ca urmare a acestor atenţionări, şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă în zilele următoare şi să aibă în vedere că precipitaţiile pot avea ca efect depunerea unui strat consistent de zăpadă care ar putea îngreuna traficul rutier.

Din dispoziţia ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, autorităţile locale vor mobiliza resursele pe care le au la dispoziţie pentru a asigura deszăpezirea şi degajarea căilor rutiere.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cum va fi vremea în această primăvară: prognoza meteo pe trei luni

În primăvară vom avea parte de temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, însă specialiştii au mai anunţat că, în martie, valorile termice din sud-estul ţării vor fi mai ridicate. Mai mult, de Paşte, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. În privinţa precipitaţiilor, meteorologii au anunţat că acestea vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite