METEO Încet, dar sigur, se instalează frigul. La munte va fi lapoviţă şi ninsoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaţa va fi nelipsită săptămâna aceasta în majoritatea ţării şi de aceea temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute, mercurul din termometre urmând să coboare frecvent noaptea sub zero grade Celsius, atrag atenţia meteorologii. Mai mult, la munte apar tot mai des lapoviţa şi ninsorile.

„Ne aşteaptă o scădere a valorilor termice, în mod deosebit în regiunile extracarpatice. De altfel, în partea de est şi de sud-est au apărut nori joşi, de timp stratiform, astfel că temperaturile sunt destul de mici pentru jumătatea de nord a Moldovei şi pentru o parte din Transilvania. S-a făcut frig şi în zona Capitalei”, au declarat specialişti din Administraţia Naţională de Meteorologie pentru „Adevărul”. 

Ploi şi burniţă

Concret, în jumătatea de est a ţării vremea va fi în continuare închisă, cu ploi sau burniţă şi cu temperaturi situate în jurul mediilor multianuale, arată meteorologii. 

„Mâine şi poimâine ne aşteptăm la maxime de la 5-6 grade Celsius până la 8-9 grade Celsius, şi izolat, 10 grade Clesius în sudul Dobrogei. În Muntenia şi Oltenia sunt temperaturi mai ridicate, situate între 9 şi 12 grade Celsius. Nu putem vorbi de un proces continuu de răcire pentru că vor fi fluctuaţii”, a explicat meteorologul de serviciu. 

În regiunile intracarpatice, în Banat, în Crişana, în Transilvania, temperaturile sunt mai ridicate. 

„Vremea aici e în general frumoasă, vor fi temporar nori şi trecător ploi slabe, cu maxime ce vor continua să urce spre 15 - 16 grade Celsius”, a completat specialistul. 

Se răceşte şi mai tare

De vineri, însă, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în zona extracarpatică.  

„Se resimte o scădere a valorilor termice şi în restul ţării chiar dacă pe un fond de cer mai variabil spre senin. În zonele montane, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi apoi va predomina ninsoarea. Este posibil ca şi în zonele mai joase în regiunile extracarpatice să apară câţiva fulgi iar temperaturile nocturne să devină negative”, mai spune meteorologul, adăugând că săptămâna viitoare vremea va fi rece la nivelul întregii ţări. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite