Alţi doi copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi de medicii italieni la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte două operaţii pe cord au fost realizate marţi de medicii italieni la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Capitală, după ce ieri alţi doi copii au beneficiat de intervenţii chirurgicale reuşite. Micuţii operaţi ieri aveau doi, respectiv trei ani şi sufereau de malformaţii congenitale cardiace. Ambii copii sunt în stare stabilă, ei fiind internaţi la secţia de Terapie Intensivă.

Echipa de specialişti italieni va continua, în zilele următoare, să facă operaţii pentru corectarea unor malformaţii congenitale cardiace la copii, în Spitalul „Marie Curie”. 

Primele două operaţii pe cord la „Marie Curie” au fost făcute, tot cu succes, luni. Starea de sănătate a celor doi copii operaţi a „evoluat pozitiv, fiind la momentul actual stabilă”, potrivit MS.

MS a anunţat anterior că activitatea chirurgicală din Departamentul de cardiochirurgie al Spitalului „Marie Curie” începe anul acesta cu misiuni medicale periodice şi va deveni tot mai susţinută în perioada următoare, urmând a fi complet funcţională cu specialiştii din Romania formaţi până la sfârşitul programului.

Medicii italieni fac operaţii pro-bono

Pe 10 septembrie, singura secţie de cardiologie cu internare pentru copii din Bucureşti a fost deschisă, şi doar în primele nouă luni din an, cei trei medici au acordat aproape 4.000 de consultaţii medicale. Managerul unităţii sanitare, Daniel Buzatu, a precizat că Cel mai probabil din toamnă se va deschide şi secţia de chirurgie cardiacă.

Pentru început, singurii care vor efectua intervenţii chirurgicale acolo sunt medicii italieni, cu care spitalul, dar şi Ministerul Sănătăţii, au încheiat protocoale de colaborare. O altă posibilitate, spune Daniel Buzatu, managerul spitalului, este ca echipa de la Târgu Mureş să vină periodic la Bucureşti pentru operaţii.
 
„Medicii italieni vor opera pro-bono. În acest moment nu avem medici chirurgi cardiovasculari angajaţi, dar vom avea în cursul anului viitor. În total, avem nevoie de 91 de persoane pentru compartimentul de cardiologie, cel de chirurgie cardiovasculară, cel de terapie intensivă şi blocul operator”, a completat Daniel Buzatu.

Investiţie de peste 4 milioane de euro

Departamentul de Cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de copii „Marie Curie” a fost amenajat şi dotat în urma unei investiţii totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care: aproximativ 1.500.000 de euro din donaţii publice strânse de Asociaţia Inima Copiilor, aproximativ 2.300.000 de euro oferiţi de minister pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donaţii şi sponsorizări către unitatea sanitară.

Pentru începerea cât mai rapidă a activităţii operatorii la "Marie Curie", MS a alocat, în august, aproximativ 650.000 de euro pentru completarea echipamentelor şi a instrumentarului necesar.

Pe aceeaşi temă:

Dr. Alin Nicolescu, şeful secţiei de cardiologie de la „Marie Curie“: „Până la 1.000 de copii ar trebui operaţi pe inimă în România“

Dr. Alin Nicolescu explică de ce în ultimii ani a crescut uşor numărul copiilor cu malformaţii cardiace şi spune care sunt soluţiile terapeutice în prezent în România.

Şanse mai mari pentru copiii cu malformaţii la inimă. Singura secţie de cardiologie pentru copii cu internare din Capitală, deschisă la Spitalul „M.Curie”

Dacă secţia de chirurgie cardiacă de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală stă nefolosită în ciuda aparaturii de ultimă oră cu care este dotată, nu acelaşi lucru se poate spune de secţia de Chirurgie din unitatea sanitară, căreia îi trec pragul nu doar copiii din Bucureşti, ci şi cei din partea de sud a României, din zona Moldovei şi cei din Transilvania.

VIDEO "Marie Curie", un eşec de management. Primul centru-pilot de pregătire a medicilor în chirurgie cardiacă la copii se va înfiinţa la Târgu-Mureş

"Marie Curie a fost un eşec de management încă din 2010", susţine ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care a declarat, vineri la Târgu-Mureş, că noul manager al spitalului bucureştean a luat deja primele măsuri de implementare a programului ministerial de instruire al medicilor în Italia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite