Laborator unic de diagnostic şi tratament al aritmiilor cardiace, inaugurat miercuri la Spitalul Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Urgenţă Floreasca a fost dotat, începând de miercuri, cu un laborator unic în România, în care se realizează diagnosticul şi tratamentul aritmiilor cardiace complexe.

Concret, laboratorul a fost dotat cu echipamente performante în cadrul unui program de finanţare nerambursabilă în valoare de peste 36 de milioane de lei, accesat de unitatea sanitară. În cinci ani, cu ajutorul acestor fonduri, vor fi puse bazele Centrului de Excelenţă pentru cercetare CREDO în secţia de Cardiologie.

„Era timpul ca cel mai mare spital de urgenţă din ţară să beneficieze de echipamente performante de diagnostic şi tratament al aritmiilor complexe care sunt cele mai frecvente urgenţe cardiovasculare. De acum în colo se va asigura tratamentul personalizat al urgenţelor cardiovasculare. Primul pacient va fi investigat chiar astăzi cu ajutorul noilor echipamente”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, prezent la inaugurare.

Centrul va cuprinde opt laboratoare de cercetare

Centrul de excelenţă va cuprinde opt laboratoare de cercetare, trei dintre ele fiind nou înfiinţate, respectiv Laboratorul de cardiologie moleculară, cel de ecografie vasculară şi cel de ecocardiografie de stres. De asemenea, alte cinci laboratoare vor fi modernizate cu echipamente ultraperformante şi moderne, informează Ministerul Sănătăţii.

După implementarea proiectului secţia de cardiologie a spitalului va avea în dotare 126 echipamente noi, 11 dintre acestea cu o valoare peste 100 000 de euro. Totodată, 11 specialişti în cardiologie vor fi angajaţi pentru a lucra în cercetare-dezvoltare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite