Informare de vreme rece şi ploi, valabilă pentru toată ţara. A fost emis şi Cod galben de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii au emis o informare de vreme rece şi ploi FOTO Adevărul
Specialiştii au emis o informare de vreme rece şi ploi FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme rece şi de ploi, valabilă de marţi dimineaţă până miercuri seara. De asemenea, hidrologii au emis o avertizare de Cod galben de inundaţii pentru râuri din cinci judeţe.

Potrivit ANM, în intervalul 28 aprilie, ora 10.00 – 29 aprilie, ora 20.00, aria ploilor se va extinde dinspre sud-vestul ţării şi va cuprinde treptat toate regiunile. 

Vor fi mai ales averse, iar în vest, nord şi centru, precum şi în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 - 40 de litri pe metru pătrat. Vor fi şi descărcări electrice şi condiţii ca izolat să cadă grindină. 

Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu rafale ce vor depăşi 50 de kilometri pe oră, în special în sud şi est, precum şi la munte.

Valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice, nordice şi centrale, pe parcursul zilei de miercuri, vremea va deveni rece pentru această perioadă din an.

Cod galben de inundaţii

De asemenea, hidrologii au emis avertizări de Cod galben pe mai multe râuri din judeţele Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj şi Mehedinţi. 

Astfel, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, de marţi, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 20.00, vor fi sub avertizare cod galben de inundaţii râurile din bazinele hidrografice Strei şi alţi afluenţi mici ai Mureşului din judeţul Hunedoara, cursurile superioare şi afluenţii mici ai râurilor Bega, Timiş, din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum şi Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Gorj, dar şi Jiul superior şi mijlociu, din judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi.

„Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din bazinele superioare ale râurilor: Bistra (afluent al Timişului), Nera, Cerna, Motru şi Jiu - judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Hunedoara”, conform atenţionării INHGA.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Informare de vreme rea. Scad temperaturile şi se întorc ploile

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de ploi şi răcire a vremii, valabilă pentru toată ţara începând de marţi dimineaţa şi până miercuri seara. Specialiştii au anunţat că vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, fiind anunţate şi averse care vor depăşi, izolat, 40 de litri pe metru pătrat.

Prognoza meteo pe două săptămâni: cum va fi vremea în ţară de 1 Mai

În următoarele două săptămâni (27 aprilie – 10 mai) vom avea parte de o vreme oscilantă, cu temperaturi cuprinse între 18 şi 22 grade, sub media normală a acestei perioade în primele zile ale intervalului. De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că vom avea parte de ploi moderate cantitativ în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni

În următoarele trei luni, temperaturile şi precipitaţiile vor fi apropiate de normele specifice acestei perioade, potrivit prognozei pe trei luni a dministraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite