Cod galben de vânt puternic emis pentru mai multe judeţe din ţară. Marţi a intrat în vigoare o informare de ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare de Cod galben de vânt puternic pentru mai multe judeţe din ţară. De asemenea, de astăzi a intrat în vigoare o informare de ger, valabilă pentru toată ţara. Specialiştii au anunţat temperaturi şi de -25 de grade Celsius.

UPDATE Judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi se află, până la ora 22.00, sub Cod galben de vânt, fiind anunţate intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 – 65 de kilometri pe oră.

De asemenea, până la ora 20.00, Dobrogea se află sub Cod galben de vânt. Intensificările vântului vor atinge şi depăşi la rafală 55 – 65 de kilometri pe oră.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunţat că pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul cuprins între kilometrii 20 şi 110, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, din cauza vântului puternic care transportă zăpada pe carosabil.

UPDATE Până la ora 20.00, judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, se află sub Cod galben de vânt. Specialiştii au anunţat că intensificările vântului vor atinge şi depăşi la rafală, viteze de 55 - 65 de kilometri pe oră, iar izolat peste 70 de kilometri pe oră.

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că în cele patru judeţe menţionate se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi vor depăşi la rafală viteze de 55-65 de kilometri pe oră, izolat peste 70 de kilometri pe oră, iar în zona de munte aferentă judeţelor Suceava şi Neamţ - 80 de kilometri pe oră. 

De asemenea, ninsoarea va fi spulberată, iar la munte viscolită.

Specialiştii în meteorologie avertizează că, în intervalul 6 ianuarie (ora 14.00) - 9 ianuarie (ora 10.00), vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în toată ţara.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade.

În cursul zilei de marţi (6 ianuarie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (6/7 ianuarie) vântul va avea intensificări în Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 55 - 65 de kilometri pe oră.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO A fost emisă informare de ger şi vânt, valabilă de marţi până vineri. Minimele vor scădea până la -25 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de ger şi vânt, valabilă de marţi până vineri pentru toată ţara. Specialiştii au anunţat temperaturi minime de minus 25 de grade.

METEO Ger şi ninsori în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru perioada 5 – 18 ianuarie, potrivit căreia, în această săptămână vremea se va răci semnificativ, devenind geroasă, urmând ca de săptămâna viitoare temperaturile să crească. Specialiştii au anunţat că vom mai avea parte de precipitaţii, în special în perioada 10 – 13 ianuarie.

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: valorile termice vor fi apropiate de cele normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în creştere

În următoarele trei luni regimul termic va fi apropiate de normele climatologice, urmând ca în luna martie să se înregistreze în unele zone 6 grade Celsius. Specialiştii au anunţat că precipitaţiile vor fi în creştere, în lunile ianuarie şi martie, în majoritatea regiunilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite